Sportief wandelen

Sportief wandelen

Voor wie is sportief wandelen geschikt?

Sportief wandelen is een sportieve en veilige bewegingsvorm die in groepsverband wordt beoefend en als bewegingsvorm op zich veel plezier geeft. Sportief wandelen kan gezien worden als een middel tot het bereiken van bepaalde doelen. Door de begeleiding van opgeleide trainers en de verantwoorde trainingsopbouw biedt sportief wandelen net iets meer dan het ‘gewone‘ wandelen.

Sportief wandelen is een sport die geschikt is voor jong en oud, voor actieve, minder actieve en zelfs voor inactieve personen. Sportief wandelen is ook een ideaal voor hardlopers die wegens blessure of gevorderde leeftijd niet (meer) in staat zijn langere stukken hard te lopen.

Wandelen belast de gewrichten minimaal. Door natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering. Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben.

Sportief wandelen is voor iedereen die zijn conditie wil verbeteren

Wil je stevig doorwandelen? Dan is Power Walk iets voor jou!

Onder begeleiding van een ervaren wandeltrainster werk je in de frisse buitenlucht aan je conditie en kracht. We gaan een uurtje flink doorstappen met tempowisselingen, balans en lichte krachtoefeningen waarbij alle spieren aan bod komen. De trainingen zijn afwisselend. Er wordt gebruik gemaakt van duur- en intervaltrainingen, eventueel in spelvorm én er wordt gebruik gemaakt van de omgeving.

Je leert een goede looptechniek en loophouding aan en je conditie en kracht nemen toe. Je voelt je fitter en meer in balans.

Op donderdag 2 maart starten we met een nieuwe cursus. Deze cursus duurt in totaal 6 weken. Er is ruimte voor maximaal 20 personen.

Zoek je meer uitdaging in wandelen? Kies dan voor Power Walk!

Maandag
09:00 – 10:30 uur
Naat Piek: Rina Brugmans
Woensdag
09:00 – 10:30 uur
Naat Piek: Julia Timmers
Vrijdag
09:00 – 10:30 uur
Naat Piek: Rina Brugmans
Zaterdag
09:00 – 10:30 uur
Naat Piek: Ans Nabuurs
(1e en 2e zaterdag van de maand: Bedaf)
Trainers sportief wandelen