Bart de Jong en Haske Saers winnen eindklassement Keiencrossen

Op zondag 8 maart vond de Parkcross plaats in het Sportpark van Uden. Het was de laatste cross in een serie van vier georganiseerd door atletiekvereniging De Keien tijdens de wintermaanden. Tijdens deze vier wedstrijden konden de deelnemers punten verzamelen, waarvan de drie beste resultaten meetelden voor het eindklassement.

Rood witte linten sierden het sportpark en markeerden het bochtige en vrijwel onverharde parcours, wat er ondanks de vele regen van de afgelopen dagen keurig bij lag. Een kleurrijke groep jonge lopers ging als eerste van start. Onder toeziend oog van hun enthousiaste ouders wisten zij allemaal de Parkcross tot een goed einde te brengen.
Na hen startte een kleine groep C en D junioren, die zichtbaar plezier hadden in het lopen en tot het uiterste gingen om de finish te halen. De wedstrijdlopers en de grote groep recreanten gingen als laatste van start voor maximaal 6 ronden, ruim 10 kilometer.

Bij de vrouwen werd de wedstrijd gewonnen door Keienloopster Caro Vilier, voor Hanneke Vogels uit Vorstenbosch en Keienloopster Dorethé van den Bighelaar. Met haar overwinning stelde Vilier haar tweede plek in het eindklassement veilig, achter eindwinnares Haske Saers, die zondag niet aan de start verscheen. Karin van Venrooij wist beslag te leggen op plek drie in de eindrangschikking.

Glenn de Cremer uit het Belgische Lommel wist na een spannende tweestrijd met Keienloper Bart de Jong de winst naar zich toe te trekken bij de mannen. Voor De Jong was de tweede plek echter ruim voldoende om de winst in het eindklassement op te eisen.
Bas van Summeren behaalde daarin een verdienstelijke tweede plek voor Seth van der Wielen die als derde eindigde.

De organisatie van Atletiekvereniging De Keien kijkt terug op weer een geslaagde crosscompetitie. Opvallend is dat zowel bij de mannen als bij vrouwen elke cross een andere winnaar heeft opgeleverd. Jeroen Raijmakers bedankt namens de organisatie alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet en alle enthousiaste lopers die het afgelopen crossseizoen kleur hebben gegeven. De organisatie hoopt alle lopers te mogen verwelkomen op zondag 5 april tijdens de tweede editie van de Maashorst Trailrun.

De volledige uitslag van de Parkcross is te vinden op www.uitslagen.nl, het eindklassement van de Keiencrosscompetitie is hier terug te vinden.
Het fotoverslag tref je aan in het facebookalbum en foto's van Toon van den Berg tref je hier aan.

Nienke van Zoggel en Bart de Jong winnen Bedafcross Uden

Met de feestdagen achter de rug en de oliebollen achter de kiezen konden hardloopliefhebbers uit de regio direct aan de bak om de overtollige kilo’s er weer vanaf te lopen. Op zondag 5 januari vond de tweede wedstrijd van de Keiencrosscompetitie in Uden plaats. Ruim 200 deelnemers gingen van start en begonnen zo het nieuwe jaar op sportieve wijze. Jong en oud ging de strijd met elkaar aan en liepen hun rondjes in het prachtige bosrijke gebied van Bedaf.

Voor de jongste pupillen en junioren klonk als eerste het startschot. Met veel enthousiasme gingen ze van start en met de steun van het aanwezige publiek wisten ze allemaal de finish te bereiken.

Een grote groep van wedstrijdlopers en recreanten ging als laatste van start in het mulle zand bij Bedaf. Voor de wedstrijdlopers stonden er zes ronden (9.240 meter) op het programma, recreanten konden na elke ronde finishen.

Bij de mannen vormde zich al vrij snel een kopgroep van drie, met Keienatleten Bart de Jong en Seth van der Wielen en Udenaar Rick Terwindt. Er ontstond een spannende strijd aan kop van de wedstrijd, waarbij Van der Wielen na een paar ronden de andere twee moest laten gaan. De Jong en Terwindt wisselden voortdurend van kop. Met nog twee ronden te gaan, leek bij Rick Terwindt het beste er vanaf, hij moest Bart de Jong laten gaan. De Jong liep vervolgens onbedreigd naar de overwinning in een tijd van 36:56. Seth van der Wielen wist in de laatste ronde Rick Terwindt nog voorbij te snellen, waardoor Van der Wielen beslag wist te leggen op de tweede plaats in een tijd van 37:31 en Terwindt op plek drie in 37:49.

Ronald Bassa en Maaike Roefs winnen zware Pannekoekenbakkercross

Op zondag 2 februari stond de tweede editie van de Pannekoekenbakkercross op het programma voor hardloopliefhebbers uit de regio Uden. Het was de derde cross uit de crosscompetitie die atletiekvereniging De Keien in de wintermaanden organiseert.

Het glooiende parcours in de bossen tussen Zeeland en Uden was door de vele regenval loodzwaar geworden, maar dat mocht de deelnemers niet deren. De jongste pupillen en junioren beten het spits af en liepen als eerste hun rondjes over het modderige en heuvelachtige parcours.

Tot slot ging een groep van 140 wedstrijdlopers en recreanten van start. Voor de wedstrijdlopers is de Pannekoekenbakkercross de langste van vier crossen met een totale afstand van ruim tien kilometer. De recreanten konden na elke ronde finishen met een maximum van zes ronden.

Bij de mannen was er een spannende strijd gaande tussen Roland Bassa van Prins Hendrik en Bart de Jong van De Keien. In de voorlaatste ronde wist Bassa een beslissende versnelling te plaatsen, waardoor hij net als vorig jaar de Pannekoekenbakkercross op zijn naam wist te schrijven (39:23). Bart de Jong werd op korte afstand tweede (39:32), gevolgd door Keienloper Jean-Pierre Hoeboer (40:14).

Kijk hier voor foto's gemaakt door Toon van den Berg.

Maaike Roefs van Eindhoven Atletiek wist bij de vrouwen de overwinning naar zich toe te trekken. Na een goed opgebouwde race finishte ze na zes ronden in een tijd van 49:03. Keienlid Caro Vilier wist de spannende strijd om plek twee in haar voordeel te beslissen. Ze finishte in 51:22 vlak voor haar teamgenootje Haske Saers (51:42).

Alle recreanten wisten de Pannekoekenbakkercross tot een goed einde te brengen. De lopers kwamen doorweekt en onder de modder over de finishlijn, maar ze keerden met een voldaan gevoel huiswaarts.

Tussenstand Keiencrosscompetitie
Met nog één cross te gaan lijkt Haske Saers af te stevenen op de eindoverwinning in het klassement bij de vrouwen. Caro Vilier heeft nog een goed resultaat nodig om de tweede plaats veilig te stellen, de derde plek lijkt stevig in handen van Karin van Venrooij.
Het klassement bij de mannen ligt nog volledig open. Bas van Summeren heeft de leiding genomen en heeft een minimale voorsprong op Seth van der Wielen, zij hebben beide drie wedstrijden gelopen. De beste papieren voor de eindoverwinning lijkt echter Bart de Jong te hebben, die pas twee crossen heeft gelopen. Hij heeft momenteel het hoogste puntengemiddelde, maar heeft nog een goed resultaat nodig bij de laatste cross om zijn zege veilig te stellen.
De volledige tussenstand vind je hier.

Vervolg Keiencrosscompetitie
Op zondag 8 maart vindt in het sportpark van Uden de Parkcross plaats. Dit is de laatste cross van de Keiencrosscompetitie. Na afloop wordt het eindklassement opgemaakt en vindt in atletiekstation De Kuip de prijsuitreiking plaats.

De volledige uitslag van de Pannekoekenbakkercross vind je op www.uitslagen.nl, het foto verslag is te vinden op onze Facebookpagina.