Jos Elfring en Haske Saers overtuigende winnaars PNEM-cross

Het was fris zondagochtend in de bossen bij Naat Piet, maar een lekker zonnetje en slechts een zuchtje wind zorgden voor ideale weersomstandigheden tijdens de openingswedstrijd van de 44e editie van de Keiencrossen. Vrijwilligers van atletiekvereniging De Keien waren in grote getalen aanwezig om het evenement in goede banen te leiden.Internationaal tintje juniorenwedstrijd
Om 10.00 uur trapten de jongste pupillen af met hun cross over 955 meter, gevolgd door meerdere categorieën pupillen en junioren. Een opvallende deelnemer bij de junioren was Mark Polon uit Australië, die met zijn ouders op familiebezoek was in Uden. In totaal stonden er 43 jonge hardlopers aan de start van de PNEM-cross.

141 wedstrijdlopers en recreanten ging om 10:45 uur van start voor hun wedstrijd over maximaal zes ronden (9.720 meter). Onder hen bevond zich een enthousiaste groep van vijftien ‘Run to the Start’ deelnemers. Deze groep heeft bij atletiekvereniging De Keien een speciaal traject gevolgd, waarin ze zijn klaargestoomd voor hun eerste wedstrijd in de bossen.

Jos Elfring op herhaling
Milhezenaar Jos Elfring wist voor het tweede jaar op rij de overwinning naar zich toe te trekken. Hij nam vanaf de start de leiding en wist zijn voorsprong ronde voor ronde verder uit te bouwen. Hoewel hij onbedreigd naar de overwinning liep, zette Elfring toch alles op alles om zijn tijd van vorig jaar te verbeteren. Hij kwam binnen in een tijd van 34:33, twee seconden sneller dan vorig jaar. Jasper Minkels uit Volkel liep lange tijd op plek twee, maar werd in de voorlaatste ronde ingehaald door Keienlid Jean Pierre Hoeboer, die zijn race uitstekend had ingedeeld. Hoeboer finishte in 36:06, gevolgd door Minkels in 36:29.

Haske Saers in vorm
Bij de vrouwen wist Keienloopster Haske Saers haar eerste overwinning in een crosswedstrijd te behalen. Saers verkeert in uitstekende vorm en finishte in een tijd van 47:04, hiermee dook ze bijna drie minuten onder haar tijd van vorig jaar. Keienlid Karin van Venrooij kwam als tweede over de streep (48:38), gevolgd door Annet Cheizoo uit Uden (49:14).

Elfring en Saers zijn ook automatisch de eerste leiders in de tussenstand van de Keiencrosscompetitie. De volgende cross vindt plaats op zondag 5 januari, op die dag staat de Bedafcross op het programma.

Foto's van de PNEM-cross vind je op onze Facebookpagina.

De volledige uitslag van de PNEM-cross is te vinden op www.uitslagen.nl

Zonovergoten eerste editie Pannekoekenbakkercross

Het was fris op zondagmorgen in de bossen tussen Zeeland en Uden, maar een heerlijk zonnetje zorgde voor aangename hardloopomstandigheden. 175 Deelnemers gingen van start tijdens de eerste editie van de Pannekoekenbakkercross. De voormalige Heuvelrugcross is de derde en zwaarste cross van de crosscompetitie.De jongste pupillen liepen als eerste hun rondjes over het heuvelachtige en onverharde parcours, gevolgd door diverse categorieën pupillen en junioren. Op hun gezichten was duidelijk af te lezen hoe zwaar het parcours was, maar ze wisten allemaal de finish te bereiken, waar ze werden opgewacht door hun trotse ouders.Als laatste verschenen 140 wedstrijdlopers en recreanten aan de start van deze zware wedstrijd. Voor de wedstrijdlopers is de Pannekoekenbakkercross de langste van vier crossen met een totale afstand van ruim tien kilometer. De recreanten konden na elke ronde finishen met een maximum van zes ronden.

Atleten van de Keien weer voorop bij de Nederlandse en Brabantse Kampioenschappen!!


Op de Nederlandse Kampioenschappen Masters te Gouda hebben een drietal leden van de Keien medailles gewonnen:

Peter Mijsberg: 1e op 3000 m Steeple
                         2e op 1500 m.            

Marc van Gils:  2e op 800m.

Daarnaast zijn Peter en Marc ook nog trainer bij de Keien.
 
Twan Bongers: 1e op 300 m horden
                        1e op Polsstokhoogspringen
                        1e op hinkstap sprong
                        2e op 100 m.
                        2e op 200 m.
                        2e op verspringen
                        2e 100 m. horden
                        3e op 400m.
 
Op de Brabantse Kampioenschappen te Gemert hebben 2 Keienleden medailles behaald:
 
Esther v. d. Eijnde:  2e op de 7-kamp.

Ingmar v.d. Geest: 3e op de tienkamp.

 

Ook Esther is trainster bij de Keien!
 
 
Allen proficiat gewenst !

Bedafcross succesvolle start van 2019

Zondag 6 januari stonden ruim 230 enthousiaste hardlopers aan de start van de Bedafcross in Uden, de tweede wedstrijd van de Keiencrosscompetitie. Het bochtige en bosrijke parcours lag er uitstekend bij en aangename temperaturen zorgden voor veel loopplezier.

De jongste pupillen mochten het spits afbijten, gevolgd door diverse categorieën pupillen en junioren. Ruim 30 jonge hardlopers wisten onder aanmoedigingen van het enthousiaste publiek de Bedafcross tot een goed einde te brengen.

Tot slot ging een grote groep van 200 wedstrijdlopers en recreanten van start in het mulle zand van Bedaf. De recreanten konden hierbij na elke ronde finishen, terwijl de wedstrijdlopers in totaal zes ronden (9.240 meter) moesten afleggen.

Marlin van Hal en Jean Pierre Hoeboer eindwinnaars Keiencrosscompetitie

Het Sportpark van Uden was afgelopen zondag het decor van de Parkcross, de afsluitende wedstrijd van de Keiencrosscompetitie. Regen en wind zorgden voor herfstachtige omstandigheden in het Udense sportpark. Maar vele fanatieke hardlopers trotseerden de elementen en verschenen aan de start van de Parkcross. Rood witte linten sierden het sportpark en markeerden het bochtige en vrijwel onverharde parcours, wat er ondanks de vele regen van de afgelopen dagen keurig bij lag.Dweilorkest De Klankentappers uit Uden zorgde voor opzwepende muzikale ondersteuning voor de lopers.

Als eerste gingen de jongste pupillen van start, gevolgd door meerdere categorieën pupillen en junioren. Om 10:45 uur klonk het startschot voor de oudste junioren en de senioren, voor hun wedstrijd van maximaal zes ronden (10.680 meter).

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30