Helaas geen categorie-indelingen bij Paul Peters Tribuneloop

Als de Maasland Run Classic leeftijdscategorieën zou hanteren, dan had het prijzen geregend op 11 juli 2018.

Tijdens de Paul Peters Tribuneloop in Oss zouden Diny Boogerd en Theo van der Loop dan eerste zijn geworden in hun klasse (respectievelijk 45+ en 55+) en zou René Braam direct achter Theo naar een tweede plaats zijn gelopen. Maar … als telt niet. De derde plaats van Ramona Sour wél.

 

Stoepjes op en af

Warm, maar prima loopweer was het in Oss. In het centrum was er op sommige momenten ineens een lekker windje tegen. Op andere momenten was het een kwestie van lopen zonder een zuchtje wind door de Osse straten. Want dat was het, een echte stratenloop. Door het centrum, direct langs de terrassen. Stoepjes op en af, een haakse bocht en gelukkig veel verkeersregelaars.

 

Uitslagen

De Maasland Run Classic kent twee afstanden, 5 en 10 kilometer én twee categorieën: mannen en vrouwen. 28 of 58, dat maakt niet uit.

Van de wedstrijdgroep liepen er twee de kortste afstand, Roel de Laat en Diny Boogerd. Roel finishte als 16e in een tijd van 20.26 minuten. Diny werd 8ste in 23.01.

Theo van der Loop en René Braam liepen de dubbele afstand. Hier kwam Theo als 18de man na 41.49 minuten over de finish; René volgde kort daarop als 20ste in 42.20.

 

Podiumplaats

Er was echter wél een podiumplaats. Ramona Sour liep op de 10k in een tijd van 42.25 minuten naar een fraaie derde plek bij de vrouwen. Het “na lange tijd weer eens een 10” pakte daarmee heel goed uit.