Nieuw indoor clubrecord Peter Mijsberg en 3e op NK cross

Op 2 en 3 maart jl. liep Peter Mijsberg van de Keien een nieuw clubrecord bij het NK indoor in Apeldoorn. Op 10 maart werd hij zelfs derde op het NK cross in Amsterdam. Peter, gefeliciteerd!

Zijn persoonlijk verslag:

Op NK indoor heb ik deelgenomen aan 2 afstanden de 3000m en de 800m. De 3000m was mijn hoofddoel en daar had ik podiumkansen, maar dan moet alles wel goed gaan! Ik ben direct achter degene die op de 2e plaats liep gaan lopen en heb me tactisch daar 2 km achter "verscholen". Ik voelde dat ik harder kon en heb bij ingaan laatste km een versnelling geplaatst. Dat resulteerde in de 2e plaats dus zilver in een tijd van 9:46,14. Dat is mijn snelste 3KM van de afgelopen 3 jaar! De 800m was meer een bijnummer waar ik geen schijn van kans had om op het podium te komen. De 800 liep echt niet lekker en na 300m voelde ik mijn hamstring, waarop ik de rem erop gooide en Marc van Gils de race mooi kon zien winnen en waardoor hij Nederlands kampioen werd!

Wederom vond het NK cross plaats in het Amsterdamse bos op een loodzwaar parcours met geen herstel mogelijkheden. Bij aanvang wist ik dat indien ik goed liep een kans had op het podium, maar iedereen wil goed scoren op een NK dus zo makkelijk is dat dus niet zeker niet op het NK cross. Na 500m lag ik op de 5e plek maar tijdens de eerste beklimming schoof ik al snel door naar de 4e plaats en na de laatste steile en zeer gladde afdaling liep ik naar de 3e plek. De volgende 6 km heb ik die plek uitgebouwd qua voorsprong naar een comfortabele 150 meter. De nummer 2 kon ik echt niet achterhalen dus de 3e plek was een prima resultaat.