Nog meer crossen

Terwijl er in Apeldoorn onder toeziend oog van Keien werd gestreden om titels bij het NK Indoor en tickets voor het WK later dit jaar, werkten andere Keien zich buiten in het zweet. Zowel in De Mortel als Valkenswaard werd gecrost onder fraaie loopomstandigheden met een winters zonnetje, een nagenoeg strak blauwe lucht en een paar graden boven nul.

 

De Mortel

Bij de Commanderije Bosloop in De Mortel liepen Theo van Kessel, Rene Braam, Bert en Harrie van de Sande en Diny Boogerd de lange cross. Na vier rondes over een fraai parcours met een klimmetje, wat los zand en her en der een vastgevroren ondergrond kwam Rene in de categorie M45 als vierde over de finish. Theo finishte een kleine minuut later als achtste. Bert en Harrie hadden het zwaar en werden dertiende en veertiende.

De term ‘lange cross’ zorgde bij de inschrijving bij diverse deelnemers voor verwarring, want bij de vrouwen was die lange cross geen vier, maar twee rondes. Na die twee rondes kwam Diny in de categorie V45 als eerste over de streep.

Bij de recreanten liepen Jos van Breda, Cor van de Wiel, Anita Goorts en Ans van de Wiel eveneens de lange cross.

 

Valkenswaard

In Valkenswaard werd de Wedertcross gelopen. Theo van der Loop werd hier in de categorie M55+ vierde.