Marlin van Hal en Jos Elfring winnen PNEM-cross

Op zondag 25 november stonden ruim 170 hardlopers aan de start van de PNEM-cross in Uden. In de bossen bij Naat Piek werd in verschillende leeftijdscategorieën gestreden tijdens de eerste wedstrijd van de Keiencrosscompetitie.

Het geprepareerde bosparcours lag er weer fraai bij en de frisse, doch zachte weersomstandigheden waren ideaal voor de lopers. Om 10.00 uur trapten de jongste pupillen af met hun cross over 955 meter, gevolgd door meerdere categorieën pupillen en junioren. In totaal stonden er 34 jonge hardlopers aan de start van de PNEM-cross. Een grote groep van 142 wedstrijdlopers en recreanten ging om 10:45 uur van start voor hun wedstrijd over maximaal zes ronden (9.720 meter). Ook dit jaar stond er weer een aantal ‘Run to the Start’ deelnemers aan de start om hun eerste wedstrijd in de bossen te lopen.Marlin van Hal uit Langenboom stak er bij de vrouwen met kop en schouders bovenuit. Ze won in een tijd van 37:41 en hoefde enkel de winnaar bij de mannen voor zich te dulden. Van Hal had bijna tien minuten voorsprong op nummer twee Bianca van Vught uit Reek (47:02). Als derde kwam Hanneke van de Krieken uit Boekel over de streep (49:04).

Bij de mannen nam Milhezenaar Jos Elfring direct vanaf de start de leiding. Soepel draaide hij zijn rondjes in de Udense bossen en kwam na zes ronden onbedreigd over de finish in 34:35. Achter hem was er een spannende strijd gaande tussen de nummers twee tot met vijf. Bart Pinkse uit Rosmalen besliste die in zijn voordeel en kwam als tweede binnen (37:49) voor Jos Wijnen uit Vianen die beslag wist te leggen op de derde plaats (37:52).

Foto's van de PNEM-cross vind je in het online album of onze Facebookpagina.

Alle uitslagen zijn terug te vinden op www.uitslagen.nl

 

Eerste weekend juni

Juni begon warm, maar ook met diverse wedstrijden voor atleten van de wedstrijdgroep van Monique.

Osseloop, Ottersum

René Cornelissen liep zaterdag 2 juni in Ottersum de Osseloop. Hij liep er de 10k in een tijd van 43:46 minuten.

Esterun, Escharen

Een dag later werd de tweede editie van de Esterun gelopen. Een prima georganiseerde loop met duidelijke bewegwijzering en ruimschoots water en fruit na afloop. Het parcours ging gedeeltelijk over een onverharde ondergrond. Deze was her en der door spoorvorming wat ongelijk en dat betekende dus oppassen geblazen.

Bertino Manders liep de 10k en hoewel hij de donderdag ervoor lekker had meegetraind, viste hij bij de prijsuitreiking van de M40 net achter het net: hij werd vijfde. Niet meelopend bij de wedstrijdgroep, maar wél op het podium stond Peer Maas. Hij werd bij de 10k fraai derde in de categorie M40.

Diny Boogerd liep de halve afstand en mocht ook het podium op. In de categorie V50 kwam ze als tweede over de finish.

 

Uitslagen Osseloop:

https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018060216315

Uitslagen Esterun:

https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018060315377

Zevenheuvelenloop weer een succes

Afgelopen zondag bleken de omstandigheden tijdens de Zevenheuvelenloop in Nijmegen zeer goed te zijn. Fris, maar weinig wind en een lekker zonnetje, het zijn de ingrediënten voor prima weer om te hardlopen.

De Zevenheuvelenloop leidt je over een prachtig parcours van 15 km in de omgeving van Nijmegen. Vals plat, heuveltjes en afdalingen in een decor van mooie herfstkleuren en daarnaast het snelste parcours ter wereld. Zo konden de toeschouwers getuige zijn van een nieuw wereldrecord op de 15 km, gelopen door Joshua Cheptegei.

Snelste Kei

En waar een wereldrecord wordt gelopen, sneuvelen vaak ook persoonlijke records. Dat was onder andere het geval bij Ronnie Langens. Als snelste Kei kwam hij na 56:54 minuten over de finish.

Maar liefst 50 Keien stonden aan de start van dit grote sportevenement, ieder met een eigen idee over en doel voor de 15 km. Veel van hen zullen tevreden zijn over de gelopen tijden of hebben in ieder geval genoten van de omgeving en de ambiance waarin dit loopevenement plaatsvindt.

Ook de vooravond van de Zevenheuvelenloop waren diverse Keien actief. De tijden van alle deelnemende Keien, zowel aan de Zevenheuvelennacht als de Zevenheuvelenloop, vind je hieronder.

Instuif De Keien succesvol

Op woensdag 16 mei was de jaarlijkse instuif in het Keienstadion. Onder goede omstandigheden hebben er in totaal 119 atleten meegedaan over alle onderdelen. Kijk in het fotoalbum voor de foto's gemaakt door Toon van den Berg. Uitslagen staan op www.atletiek.nu.

Estafette Utrechtse Heuvelrug

Op zondag 30 september deed een afvaardiging van de Keien mee aan de Utrechtse heuvelrug estafette. Het parcours ging in 10 etappes van in totaal 100 km door het mooie en heuvelachtige natuurgebied tussen Amersfoort en Rhenen en weer terug. Van de meer dan 30 deelnemende teams werd ons Keienteam uiteindelijk verdienstelijk 6e.

Konings- en oranjelopen

Ook op Koningsdag lopen er elk jaar weer Keien in de omgeving een wedstrijd of trimloop. Traditiegetrouw zie je in Wijbosch altijd de nodige rode shirts lopen. Zo ook dit jaar. Op een nieuw parcours in het buitengebied van Wijbosch liepen in totaal ruim 400 mensen, jong en oud, hun rondje(s). Daar waar de een lekker wilde lopen, ging een ander voor een snelle tijd.

Het was prima weer om én lekker én snel te lopen. De supermarkten misten op 27 april dan ook een aantal klanten; zij kregen op het podium een gevulde tas uitgereikt.

 

Bianca van Vugt is in bloedvorm en was in haar categorie de snelste vrouw op de 10k. Ronnie Langens bleek prima hersteld van zijn marathon in Rotterdam. Hij werd tweede bij de mannen in zijn leeftijdscategorie. Zonder marathon in de benen liep ook Theo van der Loop naar een tweede plek, op de voet gevolgd door Theo van Kessel, die derde werd.

Op de 5k snelde een van onze trainers van de mila-groep naar een podiumplek. Peter Meijsberg kwam als tweede over de finish.

 

Voor alle overige uitslagen in Wijbosch: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018042715376

 

Odiliapeel

Bij de Koningsloop in Odiliapeel was Jeroen Raijmakers de snelste man op de 10k.

Clubkampioenschappen 2018

Afgelopen zaterdag werden onder goede weersomstandigheden de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Om 14 uur begonnen de pupillen aan de strijd om de eerste plaats, en om 16 uur de junioren en senioren.

Kijk voor alle uitslagen op www.atletiekunie.nu. Foto's zijn te vinden in ons fotoalbum. Of kijk naar de foto's gemaakt door Toon van den Berg. Kijk hier voor extra foto's.

Nieuw indoor clubrecord Peter Mijsberg en 3e op NK cross

Op 2 en 3 maart jl. liep Peter Mijsberg van de Keien een nieuw clubrecord bij het NK indoor in Apeldoorn. Op 10 maart werd hij zelfs derde op het NK cross in Amsterdam. Peter, gefeliciteerd!

Zijn persoonlijk verslag:

Op NK indoor heb ik deelgenomen aan 2 afstanden de 3000m en de 800m. De 3000m was mijn hoofddoel en daar had ik podiumkansen, maar dan moet alles wel goed gaan! Ik ben direct achter degene die op de 2e plaats liep gaan lopen en heb me tactisch daar 2 km achter "verscholen". Ik voelde dat ik harder kon en heb bij ingaan laatste km een versnelling geplaatst. Dat resulteerde in de 2e plaats dus zilver in een tijd van 9:46,14. Dat is mijn snelste 3KM van de afgelopen 3 jaar! De 800m was meer een bijnummer waar ik geen schijn van kans had om op het podium te komen. De 800 liep echt niet lekker en na 300m voelde ik mijn hamstring, waarop ik de rem erop gooide en Marc van Gils de race mooi kon zien winnen en waardoor hij Nederlands kampioen werd!

Wederom vond het NK cross plaats in het Amsterdamse bos op een loodzwaar parcours met geen herstel mogelijkheden. Bij aanvang wist ik dat indien ik goed liep een kans had op het podium, maar iedereen wil goed scoren op een NK dus zo makkelijk is dat dus niet zeker niet op het NK cross. Na 500m lag ik op de 5e plek maar tijdens de eerste beklimming schoof ik al snel door naar de 4e plaats en na de laatste steile en zeer gladde afdaling liep ik naar de 3e plek. De volgende 6 km heb ik die plek uitgebouwd qua voorsprong naar een comfortabele 150 meter. De nummer 2 kon ik echt niet achterhalen dus de 3e plek was een prima resultaat.

Zuid-Nederlandse kampioenschappen

 
Op zaterdag 1 september waren in Best de Zuid-Nederlandse Kampioenschappen. Wie wordt de beste van Brabant en Limburg?
 
De Keien werd vertegenwoordigd door 9 atleten. De dag begon heel goed. Bij de eerste twee onderdelen al 2x zilver. Esther van den Eijnden op de 100m en Ingmar van der Geest op kogel. 
 
Trainer Hent  van Schoten uitkomend voor een andere vereniging is verspringkampioen.
 
Na een leuke en gezellige wedstrijd was de score:
Goud en kampioen: Silke  Oldenkamp (hoog)
Olaf van der Geest (discus) en
Maud van Hoorn (kogel en discus)
Zilver: Esther (100m + 200m)
Gijs Wolters (discus) +
Ingmar (kogel)
Brons: Ingmar (discus)
 

Nog meer crossen

Terwijl er in Apeldoorn onder toeziend oog van Keien werd gestreden om titels bij het NK Indoor en tickets voor het WK later dit jaar, werkten andere Keien zich buiten in het zweet. Zowel in De Mortel als Valkenswaard werd gecrost onder fraaie loopomstandigheden met een winters zonnetje, een nagenoeg strak blauwe lucht en een paar graden boven nul.

 

De Mortel

Bij de Commanderije Bosloop in De Mortel liepen Theo van Kessel, Rene Braam, Bert en Harrie van de Sande en Diny Boogerd de lange cross. Na vier rondes over een fraai parcours met een klimmetje, wat los zand en her en der een vastgevroren ondergrond kwam Rene in de categorie M45 als vierde over de finish. Theo finishte een kleine minuut later als achtste. Bert en Harrie hadden het zwaar en werden dertiende en veertiende.

De term ‘lange cross’ zorgde bij de inschrijving bij diverse deelnemers voor verwarring, want bij de vrouwen was die lange cross geen vier, maar twee rondes. Na die twee rondes kwam Diny in de categorie V45 als eerste over de streep.

Bij de recreanten liepen Jos van Breda, Cor van de Wiel, Anita Goorts en Ans van de Wiel eveneens de lange cross.

 

Valkenswaard

In Valkenswaard werd de Wedertcross gelopen. Theo van der Loop werd hier in de categorie M55+ vierde.

Podiumplaatsen in Schijndel

De Loop naar de Pomp trok zaterdagavond weer de nodige Keien naar Schijndel. Tussen de buien door was het prima loopweer voor het sterke deelnemersveld. Overwinningen waren niet weggelegd voor de verschillende Keien, wél twee tweede plaatsen, een derde plek en een mooi pr.

Sjoukje van den Boom liep de 5 kilometer en kwam na 18:22 minuten over de finish. Daarmee werd ze fraai tweede bij de senioren. Ook Ramona Sour werd tweede; zij liep de dubbele afstand in 40:13 minuten.

In de categorie 45+ liep Ton Rijkers in 19:23 minuten naar een derde plek op de 5 kilometer. Voor André Arts was er geen podiumplaats, maar wél een pr van 38:04 minuten op de 10 kilometer.

Kijk voor alle uitslagen op https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018082515907

Aron Koning toont vorm met indrukwekkende prestatie in Apeldoorn

Atleet Aron Koning van De Keien Atletiek nam zaterdag 27 januari in Apeldoorn deel aan de 800 meter indoor bij de Jongens Junioren A. Hij liep in de snelste serie en sloot die op indrukwekkende wijze winnend af. De atleet heeft laten zien dat hij door deze prestatie serieus meetelt op het Nederlands kampioenschap indoor junioren. Dat vindt op 10 en 11 februari plaats in Apeldoorn. 

Momenteel staat Aron op de vierde plaats op de ranglijst. Bij de indoorwedstrijd in Apeldoorn was de top vier tot en met tien vertegenwoordigd. De Keien Atletiek wenst Aron veel succes op het NK!

Klik op de afbeelding hieronder om een filmpje van de indoorwedstrijd in Apeldoorn te bekijken.

 

Helaas geen categorie-indelingen bij Paul Peters Tribuneloop

Als de Maasland Run Classic leeftijdscategorieën zou hanteren, dan had het prijzen geregend op 11 juli 2018.

Tijdens de Paul Peters Tribuneloop in Oss zouden Diny Boogerd en Theo van der Loop dan eerste zijn geworden in hun klasse (respectievelijk 45+ en 55+) en zou René Braam direct achter Theo naar een tweede plaats zijn gelopen. Maar … als telt niet. De derde plaats van Ramona Sour wél.

 

Stoepjes op en af

Warm, maar prima loopweer was het in Oss. In het centrum was er op sommige momenten ineens een lekker windje tegen. Op andere momenten was het een kwestie van lopen zonder een zuchtje wind door de Osse straten. Want dat was het, een echte stratenloop. Door het centrum, direct langs de terrassen. Stoepjes op en af, een haakse bocht en gelukkig veel verkeersregelaars.

 

Uitslagen

De Maasland Run Classic kent twee afstanden, 5 en 10 kilometer én twee categorieën: mannen en vrouwen. 28 of 58, dat maakt niet uit.

Van de wedstrijdgroep liepen er twee de kortste afstand, Roel de Laat en Diny Boogerd. Roel finishte als 16e in een tijd van 20.26 minuten. Diny werd 8ste in 23.01.

Theo van der Loop en René Braam liepen de dubbele afstand. Hier kwam Theo als 18de man na 41.49 minuten over de finish; René volgde kort daarop als 20ste in 42.20.

 

Podiumplaats

Er was echter wél een podiumplaats. Ramona Sour liep op de 10k in een tijd van 42.25 minuten naar een fraaie derde plek bij de vrouwen. Het “na lange tijd weer eens een 10” pakte daarmee heel goed uit.

Persoonlijke records voor jeugdatleten bij indoorwedstrijd Den Bosch

Voor de pupillen en junioren stond zondag 28 januari een indoorwedstrijd op het programma in 's-Hertogenbosch. In de ochtend begonnen de pupillen aan hun wedstrijd. De Pupillen mini/C, B en A hebben goed hun best gedaan. Zo zijn weer een paar persoonlijke records verbeterd. Lynn Sterken en Ayan Roovers behaalden zelfs de eerste plaats. 

In de middag ging de wedstrijd voor de junioren van start. Stan Lintsen liet een prachtige sprint zien en was de op één na snelste van de dag. Ondanks dat er geen podium aanwezig was in de zaal, behaalden enkele jeugdleden een plaats in de top drie. Iedereen gefeliciteerd met de prestaties!

Klik hier voor alle uitslagen van de indoorwedstrijd in 's-Hertogenbosch.

Prijzen in Dieren

Zaterdag 16 juni reisden drie atleten van de wedstrijdgroep af naar Dieren. Bianca van Vugt, Egon Meuleman en Patrick Pater deden er mee met de Veluwezoomtrail, de oudste trailrun in Nederland. En ze kwamen terug met prijzen ...

Voor Egon was het bijzondere loop omdat hij opgegroeid is in Dieren en het gebied goed kent. Een gezellige ambiance, mooi weer en veel deelnemers waren het toneel van een pittige trail. Ondanks de weinige hoogtemeters was het een zwaar parcours. Dit kwam vooral door de lange stroken mul zand, waarbij er een strook ook nog eens behoorlijk omhoog ging.

Dat maakte voor Bianca niet uit: zij liet alle dames in de categorie 35+ achter zich en kwam na 11 kilometer als eerste over de finish. Bij de mannen 35+ liep Egon naar een derde plaats en werd Patrick verdienstelijk elfde.

Voor alle uitslagen van de Veluwezoomtrail:

https://uitslagen.nl/uitslag?id=2018061550088

Geslaagde Joe Mann Bosloop

Na een actief dagje uit (een oriëntatieclinic in Breedenbroek) met een groot deel van de wedstrijdgroep stond voor Theo van der Loop een dag later, op 28 januari, de Joe Mann Bosloop in Best op het programma. Deze bosloop maakt deel uit van de Runnersworld Kempische Crosscompetitie 2017-2018. Theo doet mee aan die competitie en liep ook zondag weer een puike wedstrijd.

De Joe Mann Bosloop werd dit jaar voor de 61ste keer georganiseerd. Een gevarieerd parcours met twee heuvels en vrij vlakke paden. Met ruim 30 kilometer in de benen van zaterdag snelde Theo over het parcours. Met een gemiddelde snelheid van net boven de vier minuten per kilometer werd hij fraaie tweede in de categorie mannen 55+. Bert van de Sande werd in die categorie elfde, terwijl Johan van Hal dertiende werd in de categorie mannen 45+.

Persoonlijke records en podiumplaatsen bij Bernhoven loopt warm

Minder warm dan vorig jaar en daardoor prima loopweer. Dat wat het op woensdagavond 13 juni 2018 tijdens de zevende editie van Bernhoven loopt warm. Zoals altijd prima georganiseerd door Bernhoven, de Lions Uden/Veghel en vanzelfsprekend De Keien. Voor veel lopers van de vereniging een thuiswedstrijd en er waren dus ook dit jaar de nodige rode Keienshirts te zien.

Persoonlijke records

Maar ook zonder het Keienshirt werd er hard gelopen. Zo snelde Ronnie Langens naar een persoonlijk record op de 5 kilometer. Trainingsmaatje André Arts deed in het clubtenue hetzelfde. Helaas worden er bij Bernhoven loopt warm geen leeftijdscategorieën gehanteerd, anders hadden ze allebei op het podium gestaan. Nu werden deze masters respectievelijk vierde en vijfde.

Podiumplaatsen

Die podiumplaats was er wel voor een andere master. Diny Boogerd werd bij de vrouwen verdienstelijk derde op de 5k. Bij de mannen liep Seth van der Wielen naar een fraaie tweede plaats op de dubbele afstand. René Braam van de wedstrijdgroep kwam net tekort voor het podium en werd vierde.

 

Voor alle uitslagen van Bernhoven loopt warm 2018:

Uitslagen

En wil je nog wat sfeer proeven of foto’s zien? Kijk dan hier:

Foto's Toon van den Berg

Foto's Mooi uden

Foto's Kliknieuws

Succes voor Keien bij Brabantse Kampioenschappen

Op zondag 14 januari organiseerde GVAC uit Veldhoven de jaarlijkse Witvencross. Deze cross was dit jaar ook het toneel van de Brabantse Kampioenschappen.

Alle ingrediënten voor een mooie cross waren aanwezig: droog weer, een lekker zonnetje, prima organisatie en een fraai crossparcours rondom het Witven. Dat betekende mul zand, heel nat zand, een zandheuvel, een kort trapje, een boomstam … veel wat een cross een cross maakt.

De diverse Keien konden er prima uit de voeten. Om 10.00 uur liepen Johan van Hal en Harrie en Bert van de Sande mee met de recreanten. Een uur later was het de beurt aan de mannen die meededen aan de wedstrijd, waaronder Peter Meijsberg en Bas van Summeren van de mila-groep. Namens de wedstrijdgroep liepen Theo van der Loop, Theo van Kessel en Rob Jansen mee. En niet onverdienstelijk. Peter liep naar een derde plek bij zowel de Witvencross als het Brabants Kampioenschap. Theo van der Loop werd in de categorie mannen 55+ vierde bij de Witvencross en derde bij de Brabantse Kampioenschappen. En hoewel zijn naamgenoot niet in de prijzen viel, was het Keienjasje van Theo van Kessel geliefd: Niet alleen Theo van der Loop stond ermee op het podium.

Datzelfde jasje was nogmaals te bewonderen bij de prijsuitreiking van de vrouwen. Zowel Bianca van Vugt als Diny Boogerd vielen in de categorie vrouwen 45+ in de prijzen. Bianca werd na een kleine en zes grote ronden derde, Diny tweede. In het klassement voor de Brabantse Kampioenschappen betekende dit voor Diny een mooie derde plaats.

Bij de meisjes junioren B liep Anne van den Broek diezelfde kleine ronde en vervolgens twee grote. Zij werd keurig achtste.

Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee deed uit de wedstrijdgroep Ton Rijkers mee aan de halve van Egmond. Hoewel geblesseerd aan zijn meniscus, liep hij de 21,1 km fraai uit in een tijd van 1:45:36.

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30