Zilver voor Bert van Nunen op NK Cross

Verschillende atleten van De Keien Atletiek namen afgelopen weekend deel aan het Nederlands kampioenschap Cross tijdens de Warandeloop in Tilburg. Marlin van Hal kwam zondag tot een eindtijd van 29.36 minuten en eindigde op de zevende plaats. Clubgenoot Irene van Lieshout eindigde op vier seconden achter haar op de achtste plek. Een dag eerder behaalde Bert van Nunen een zilveren medaille in de categorie 'Mannen, 55+.

De hardloper uit Erp liep een afstand van 5.600 meter en kwam tot een tijd van 21.31 minuten en eindigde hiermee achter Hennie Punt van Trias uit Heilo (21.05 minuten). De bronzen medaille ging naar Izaak de Bruijne van Altis uit Amersfoort. Rita van Nunen, de vrouw van Bert, nam ook deel aan het NK Cross in Tilburg en kwam in de categorie 'Vrouwen, 50+' tot een tijd van 26.53 minuten over een afstand van 5.600 meter.

Junioren Gijs van Dijk en Aron Koning van De Keien Atletiek zetten ook prima resultaten neer in Tilburg. Gijs werd 59e met een tijd van 16.30 minuten in de categorie Jongens B, 4.300 meter. Daar stonden 89 jongeren aan de start. Aron liep 2.800 meter in de categorie 'Jongens C, tweedejaars' en kwam tot een achttiende plaats in een tijd van 9.57 minuten. 55 jongeren namen deel aan deze categorie.