Koud EK voor Marlin en Irene

In een deelnemersveld van 95 atletes liepen Marlin van Hal en Irene van Lieshout op het EK Cross afgelopen zondag naar een 34e en 35e plaats bij de junioren.  Beiden maakten deel uit van het Nederlandse EK Crossteam, dat uiteindelijk als 7e van de in totaal 15 ploegen eindigde. Het kampioenschap werd gehouden op een besneeuwd parcours in een openluchtmuseum ten noorden van Budapest. De temperatuur bleef er de hele dag onder het vriespunt.

Een brand op het vliegveld in Budapest zorgde ervoor dat ze niet op de geplande vrijdag konden vertrekken. Zaterdagavond laat arriveerden de atletes in Budapest. Een korte nacht en geen ideale voorbereiding voor de wedstrijd, die zondagmorgen om 10.15 uur van start ging.

Ruim een kilometer na de start liepen de trainingsmaatjes nog rond plaats 65, maar ongeveer een kilometer verder hadden de pupillen van Tonnie Dirks al 20 plaatsen goed gemaakt. Een sterke slotfase van de Brabantse meiden zorgde nog voor de nodige winst, zodat Marlin als 34e binnen kwam en Irene 3 seconden later als 35e finishte.