Bart de Jong en Haske Saers winnen eindklassement Keiencrossen

Op zondag 8 maart vond de Parkcross plaats in het Sportpark van Uden. Het was de laatste cross in een serie van vier georganiseerd door atletiekvereniging De Keien tijdens de wintermaanden. Tijdens deze vier wedstrijden konden de deelnemers punten verzamelen, waarvan de drie beste resultaten meetelden voor het eindklassement.

Rood witte linten sierden het sportpark en markeerden het bochtige en vrijwel onverharde parcours, wat er ondanks de vele regen van de afgelopen dagen keurig bij lag. Een kleurrijke groep jonge lopers ging als eerste van start. Onder toeziend oog van hun enthousiaste ouders wisten zij allemaal de Parkcross tot een goed einde te brengen.
Na hen startte een kleine groep C en D junioren, die zichtbaar plezier hadden in het lopen en tot het uiterste gingen om de finish te halen. De wedstrijdlopers en de grote groep recreanten gingen als laatste van start voor maximaal 6 ronden, ruim 10 kilometer.

Bij de vrouwen werd de wedstrijd gewonnen door Keienloopster Caro Vilier, voor Hanneke Vogels uit Vorstenbosch en Keienloopster DorethƩ van den Bighelaar. Met haar overwinning stelde Vilier haar tweede plek in het eindklassement veilig, achter eindwinnares Haske Saers, die zondag niet aan de start verscheen. Karin van Venrooij wist beslag te leggen op plek drie in de eindrangschikking.

Glenn de Cremer uit het Belgische Lommel wist na een spannende tweestrijd met Keienloper Bart de Jong de winst naar zich toe te trekken bij de mannen. Voor De Jong was de tweede plek echter ruim voldoende om de winst in het eindklassement op te eisen.
Bas van Summeren behaalde daarin een verdienstelijke tweede plek voor Seth van der Wielen die als derde eindigde.

De organisatie van Atletiekvereniging De Keien kijkt terug op weer een geslaagde crosscompetitie. Opvallend is dat zowel bij de mannen als bij vrouwen elke cross een andere winnaar heeft opgeleverd. Jeroen Raijmakers bedankt namens de organisatie alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet en alle enthousiaste lopers die het afgelopen crossseizoen kleur hebben gegeven. De organisatie hoopt alle lopers te mogen verwelkomen op zondag 5 april tijdens de tweede editie van de Maashorst Trailrun.

De volledige uitslag van de Parkcross is te vinden op www.uitslagen.nl, het eindklassement van de Keiencrosscompetitie is hier terug te vinden.
Het fotoverslag tref je aan in het facebookalbum en foto's van Toon van den Berg tref je hier aan.

Juni 2024
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30