Ronald Bassa en Maaike Roefs winnen zware Pannekoekenbakkercross

Op zondag 2 februari stond de tweede editie van de Pannekoekenbakkercross op het programma voor hardloopliefhebbers uit de regio Uden. Het was de derde cross uit de crosscompetitie die atletiekvereniging De Keien in de wintermaanden organiseert.

Het glooiende parcours in de bossen tussen Zeeland en Uden was door de vele regenval loodzwaar geworden, maar dat mocht de deelnemers niet deren. De jongste pupillen en junioren beten het spits af en liepen als eerste hun rondjes over het modderige en heuvelachtige parcours.

Tot slot ging een groep van 140 wedstrijdlopers en recreanten van start. Voor de wedstrijdlopers is de Pannekoekenbakkercross de langste van vier crossen met een totale afstand van ruim tien kilometer. De recreanten konden na elke ronde finishen met een maximum van zes ronden.

Bij de mannen was er een spannende strijd gaande tussen Roland Bassa van Prins Hendrik en Bart de Jong van De Keien. In de voorlaatste ronde wist Bassa een beslissende versnelling te plaatsen, waardoor hij net als vorig jaar de Pannekoekenbakkercross op zijn naam wist te schrijven (39:23). Bart de Jong werd op korte afstand tweede (39:32), gevolgd door Keienloper Jean-Pierre Hoeboer (40:14).

Kijk hier voor foto's gemaakt door Toon van den Berg.

Maaike Roefs van Eindhoven Atletiek wist bij de vrouwen de overwinning naar zich toe te trekken. Na een goed opgebouwde race finishte ze na zes ronden in een tijd van 49:03. Keienlid Caro Vilier wist de spannende strijd om plek twee in haar voordeel te beslissen. Ze finishte in 51:22 vlak voor haar teamgenootje Haske Saers (51:42).

Alle recreanten wisten de Pannekoekenbakkercross tot een goed einde te brengen. De lopers kwamen doorweekt en onder de modder over de finishlijn, maar ze keerden met een voldaan gevoel huiswaarts.

Tussenstand Keiencrosscompetitie
Met nog één cross te gaan lijkt Haske Saers af te stevenen op de eindoverwinning in het klassement bij de vrouwen. Caro Vilier heeft nog een goed resultaat nodig om de tweede plaats veilig te stellen, de derde plek lijkt stevig in handen van Karin van Venrooij.
Het klassement bij de mannen ligt nog volledig open. Bas van Summeren heeft de leiding genomen en heeft een minimale voorsprong op Seth van der Wielen, zij hebben beide drie wedstrijden gelopen. De beste papieren voor de eindoverwinning lijkt echter Bart de Jong te hebben, die pas twee crossen heeft gelopen. Hij heeft momenteel het hoogste puntengemiddelde, maar heeft nog een goed resultaat nodig bij de laatste cross om zijn zege veilig te stellen.
De volledige tussenstand vind je hier.

Vervolg Keiencrosscompetitie
Op zondag 8 maart vindt in het sportpark van Uden de Parkcross plaats. Dit is de laatste cross van de Keiencrosscompetitie. Na afloop wordt het eindklassement opgemaakt en vindt in atletiekstation De Kuip de prijsuitreiking plaats.

De volledige uitslag van de Pannekoekenbakkercross vind je op www.uitslagen.nl, het foto verslag is te vinden op onze Facebookpagina.

Mei 2023
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31