Informatie sportief wandelen

Tip:
wandelen-in-tijden-van-corona-adviezen-en-tips

 

Sportief wandelen
Sportief wandelen betekent stevig doorwandelen en gebeurt in groepen onder leiding van een begeleider. Deze besteedt aandacht aan looptechniek en lichaamshouding. Dankzij extra arm-inzet en het aanhouden van een hoger tempo kan sportief wandelen een redelijk intensieve bezigheid zijn.

 

 

Een training Sportief wandelen duurt ongeveer anderhalf uur en is zeer gevarieerd: het éérste gedeelte bestaat uit warmlopen. Vervolgens worden oefeningen gedaan om het lichaam van top tot teen los te maken. Daarna wordt het wandeltempo opgevoerd, waarbij aandacht is voor ademhaling en de loophouding. Vervolgens worden weer oefeningen gedaan voor arm- en beenspieren. Daarna lopen we terug naar het startpunt waar de training afgesloten wordt met een cooling-down. 

 

Sportief_wandelen_02

Voor wie is sportief wandelen geschikt?
Sportief wandelen is een sportieve en veilige bewegingsvorm die in groepsverband wordt beoefend en als bewegingsvorm op zich veel plezier geeft. Sportief wandelen kan gezien worden als een middel tot het bereiken van bepaalde doelen. Door de begeleiding van opgeleide trainers en de verantwoorde trainingsopbouw biedt sportief wandelen net iets meer dan het ‘gewone‘ wandelen.

 

Sportief_wandelen_01

 

Sportief wandelen is een sport die geschikt is voor actieve, minder actieve en zelfs voor inactieve personen. Sportief wandelen is ook een ideaal voor hardlopers die wegens blessure of gevorderde leeftijd niet (meer) in staat zijn langere stukken hard te lopen en natuurlijk ook voor ieder ander die zijn conditie wil verbeteren.

20140425_101232_resized_1


Trainingen

Er zijn vier groepen om mee te wandelen. Op maandag-, woensdag-, vrijdag- en zaterdagochtend trainen zij in de bossen bij Naat Piek (Pnemstraat in Uden) en 1ste zaterdag van de maand op Bedaf (Bedafseweg) van 9:00 uur tot 10:30 uur.                                                   

 

                                                               

                                                   

Trainsters van sportief wandelen zijn v.l.n.r.: 

Rina Brugmans maandag en vrijdag  tel. 06 206 43 081 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Julia Smeehuijzen woensdag   tel. 06 415 05968 Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ans  Nabuurs

 

zaterdag

 

tel. 06 305 42 367

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

Wandelen belast de gewrichten minimaal. Door natuurlijke beweging van de training is de kans op blessures zeer gering.Dit maakt dat deze training voor iedereen heel goed te beoefenen is. Wandelen is bovendien een ideale manier om weer in conditie te komen na een tijd niets sportiefs gedaan te hebben.

 

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30