Afscheid Tiny

In 2004 begon bij de Keien op zaterdag Start to run, vanaf dag één was Tiny de trainer tot afgelopen zaterdag 26 juni!

17 jaar elke zaterdag present in weer en wind, want al lag er centimeters sneeuw de trainingen konden doorgaan, waarvan er hooguit een paar in het water of ‘sneeuw’ vielen, maar ook dan waren er altijd enkelen die toch gekomen waren soms eindigend in een kop koffie in de werkruimte van de vrijwilligers.

Zo’n laatste training mag toch wel een extra tintje hebben vond de groep, dus met een afvaardiging gekeken wat Tiny leuk zou vinden om te doen…zo moeilijk is dat niet als hij maar mag lopen);

Een route werd uitgestippeld van zo’n 10 km en vrijdagavond werd Tiny gebeld met de mededeling dat hij in hardloopkleren om kwart over negen thuis klaar moest staan.

Om 9 uur vertrokken er ca 30 lopers naar het huis van Tiny om hem toe te zingen en op te halen gekleed in rode keienshirts of shirts van start to run.

Via Moleneindstraat onder het viaduct door naar de Beemdenweg, daar de eerste stop met een uitleg van Tiny over het houten richtingaanwijzer bord dat daar staat, dan over een paadje binnendoor over het natte gedeelte waar het ‘bengske’ staat met warempel het bord van de Tinytrail! Hier kreeg Tiny bijna natte voeten want het boekje lag in het water, dit boekje zit in een houder naast het bankje en iedereen die even wil uitrusten kan daar wat inschrijven.

Over het rooster liepen we verder, staken de Karperdijk over en door het gras liepen we naar de Knuppelbrug, ook hier weer een verhaaltje.

Rechtsaf naar de Steeuwichtweg en bij de ‘oude Zagerij’ was er een rustmoment, verwend met heerlijk fruit en wat wetenswaardigheden over de zagerij.

Via het tunneltje van de Vijfhuizerweg rechtsaf naar de molen van Jetten met een vertelpauze, daarna Bisschop Bekkerslaan, Helenastraat naar het museum van religieuze kunst. Ook hier een vertelmoment een leuke anekdote: er waren de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ nonnen…. wil je hier meer van weten dan vraag Tiny maar!

Door het centrum weer terug naar de ‘Keien’.

Daar stond de koffie met gebak klaar met nog meer mensen die niet mee hadden gelopen, maar toch getuige wilden zijn van het afscheid.

Werner en Chantal zijn ook 17 jaar bij de zaterdaggroep en ze spraken Tiny uitgebreid toe, af en toe lastig, want Tiny wilde ook wel wat zeggen, maar zijn mond werd gesnoerd…:)

 

Een mooie bos bloemen voor Sjan en een dinerbon om samen heerlijk te genieten!

Het was een memorabele dag en eenieder heeft zichtbaar genoten.

 

 

 

 

 

 

 

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30