Interview Patricia van Zutphen

Patricia had voorheen niets met hardlopen. Ze had wel getennist, maar eigenlijk nooit zo getraind. Ze begon voor zichzelf te lopen, kreeg een blessure en heeft zich toen opgegeven voor Start to Run om het lopen eens goed op te starten.


Patricia startte dus bij Start to Run eerder dit jaar. Ze ging door naar Run to the Start. Ze was net bij de 3e les toen door Corona alles stil kwam te liggen. Ze kregen een schema via de e-mail en trainde 2 weken thuis. Daarna kon er gelukkig weer in groepjes opgestart worden. De 14 deelnemers aan Run to the Start werden verdeeld over groepjes van 4 en begeleidt door een aantal trainers.
Patricia liep met de groep en voor zichzelf 1 of 2 keer per week. Ze hield het schema aan en het ging prima. Ze woont vlakbij Mariaheide en heeft daar een vast rondje. Langzaamaan plakte ze daar steeds een stukje aan. Na zoveel maanden trainen gaat het ook wel in je ritme zitten vertelde ze.
De Start to Run en Run to the Start waren heel persoonlijk verteld Patricia, een klein groepje en goede begeleiding van trainers. Alles was prima geregeld binnen de Coronamaatregelen. Ze had ook een gezellige groep, de groepstrainingen waren enorm divers en ieder kon op zijn eigen niveau trainen. Binnen de groep had ze ook een eigen groepsapp en daarin moedigden de deelnemers elkaar ook aan. Dat stimuleerde ook.

Het gevoel van Patricia voor de start 12 december:
Ik had er wel alle vertrouwen in. Had een goede voorbereiding gehad. Had ook met mijn thuistrainingen al een keer 40 minuten gelopen, dus het moest lukken. Ik wist in ieder geval dat ik het kon. 
Het gevoel van Patricia na de 5 km testloop 12 december:
Nu voel ik me superlekker natuurlijk. De testloop was mooi geregeld en ik werd wel blij van de bloem en de ballon. Het was een mooie versierde finish. Het gaf me een super goed gevoel, het ging KEI goed. Ik ben nu 48. Had ik veel eerder moeten doen!

 

 

 

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30