Mila-groep trainingsweekend 2015

Milagroep_trainingsweekend_2

Op vrijdag 25 september vertrok een groot gedeelte van de Mila-groep van John Klerkx en Marcel Bos voor een trainingsweekend naar Winterswijk. De eerste groep vertrok rond 16.00 vanaf De Keien en de tweede groep vertrok rong 18.00 naar de groepsaccommodatie. Na het inrichten van de slaapplek ging de eerste groep de omgeving een beetje verkennen. Nabij de accommodatie lag een prachtig meer waar de dames en heren een duurloop rondom hebben gemaakt. Daarna moesten ze direct aan de slag met het bereiden van een lekkere pasta. Bij aankomst van de tweede groep kon iedereen direct aanschuiven voor het avondeten.

Na het avondeten stond het spel ‘30 seconds’ op he programma, waarbij eenieders hersenen flink gekraakt werden. Doel van het spel is om in je eigen team binnen 30 seconden zoveel mogelijk woorden te omschrijven. De rest van het team moet het betreffende woord zien te raden. Dit was een goede buikspiertraining, want op sommige momenten moesten we bijna huilen van het lachen door de hilarische omschrijvingen. Ter illustratie: Annie M.G. Schmidt zou de schrijfster zijn van Het dagboek van Anne Frank, Lowlands is een festival in Amerika en The Gladiator is een film uit de Middeleeuwen. Rond middernacht was het voor iedereen bedtijd, aangezien er op zaterdag een tweetal trainingen op het programma stonden (bootcamp in de ochtend en baantraining in de middag).

Milagroep_trainingsweekend_4We begonnen de zaterdag met een goed verzorgd ontbijt, om vervolgens om 10 uur te starten met de ochtendtraining. We begonnen met een rondje inlopen rondom het meer. Het was werkelijk een prachtige omgeving en met het heerlijke zonnetje zorgde de optrekkende dauw voor mooi uitzicht tijdens het lopen. Na het inlopen en wat ‘losmaak-oefeningen’ was het tijd voor wat meer actie op het strand! We gingen onder andere touwtrekken zonder touw, bokspringen over elkaar heen, planken en als afsluiting een hindernisbaan door het speeltuintje. De hindernisbaan bestond o.a. uit een klimrek met glijbaan, een schommel, een wipboot, een houten huisje en op handen en voeten kruipen over het beachvolleybalveld. Er heerste een echte winnaarsmentaliteit in de twee teams, want als een stel kleine kinderen vloog iedereen door de speeltuin met als doel sneller te zijn dan het andere team. Een close-finish was het gevolg en beide teams mogen zich wel winnaar noemen! Na een training van bijna twee uur was het tijd om te lunchen en uit te rusten (of een dutje te doen).

Milagroep_trainingsweekend_5Om 16 uur 's middags stond de baantraining op het programma. We vertrokken naar de spiksplinternieuwe atletiekbaan van A.V. Archeus. Enkele leden van deze club sloten aan bij de training, die met veel passie werd verzorgd door John en Marcel. De leden van AV Archeus waren onder de indruk van onze training en het niveau. Ondanks de heftige ochtendtraining kon iedereen de schema’s tot een goed einde brengen. Na de pittige training, gingen we moe maar voldaan terug naar de accommodatie, waar we genoten van een heerlijke BBQ (met dank aan ‘grillmeisters’ Bram en Remi). In de avond maakte een deel van de groep het 'uitgaansleven' van Winterswijk onveilig. De rest van de groep vermaakt zich met het spel 30 seconds.

Na een kort nachtje werden we op zondagochtend om 09.00 verwacht bij AV Archeus voor de duurlooptraining. Dit keer sloten we aan bij een grote groep van AV Archeus. De leden hadden een mooie route van 10.8 km samengesteld door het buitengebied van Winterswijk. In de diverse tempogroepen volbracht ook iedereen deze prachtige route, wederom in een heerlijk zonnetje. Na afscheid te hebben genomen van onze ‘gastvereniging’ was het douchen, lunchen, inpakken, schoonmaken en weer terug naar huis (met spierpijn). Het was een sportief, maar vooral ook een super gezellig weekend. Janneke, Jet, Marlijn en Remi, bedankt voor de super organisatie dit jaar!

Milagroep_trainingsweekend_1

Comments are now closed for this entry

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30