Mabinty Bangura wint goud op Brabants kampioenschap CD

Drukte bij De Keien Atletiek op zondag 9 juli. Stadion De Kuip vormde het decor voor de Brabantse kampioenschappen CD. Ruim tweehonderd jonge atleten van 26 verenigingen kwamen naar Uden om te strijden om de titels op verschillende onderdelen.

Unisa Bangura, vooraf al getipt als kanshebber op een medaille op de 80 meter sprint, maakte de verwachtingen waar en werd derde op dit onderdeel in 10,52 seconden. Op het kogelstoten was hij goed voor een vierde plek (8,94 meter). Ook zijn zus Mabinty (in het midden op de foto) viel in de prijzen. Zij won op het onderdeel kogelstoten (10,91) en werd derde bij discuswerpen (28,27 meter). Silke Oldenkamp werd in haar categorie tweede op hoogspringen (1,55 meter).

Benieuwd naar alle uitslagen? Klik dan hier. Kijk hier voor de foto's gemaakt door Toon.