Twee clubrecords bij meisjes junioren D

Afgelopen zaterdag 27 oktober waren er een drietal junioren meisjes actief bij de indoor wedstrijden in Dordrecht en Bergen op Zoom. Zo verbeterde C junior Isa Poels in Dordrecht haar tijd op de 60 meter sprint naar een tijd van 8,52 seconden en evenaarde ze haar pr van 4m42 bij het verspringen. Ze behaalde daarmee de vierde resp. vijfde plaats.

In Bergen op Zoom waren twee junioren D meisjes actief voor De Keien. Zo nam Lonneke Lintsen deel aan haar eerste wedstrijd polstokspringen. Met haar hoogste sprong vloog ze over 2,31 meter! Een clubrecord bij de meisjes junioren D ‘indoor polstohoogspringen. Lieke Reijs liep in Bergen op Zoom op de 40 meter sprint een pr in een tijd van 6,56 seconden. Daarna volgde het hoogspringen waarbij ze over 1,40 meter sprong. Een nieuw clubrecord bij meisjes junioren D ‘indoor hoogspringen’! 

Top gedaan dames!

Podiumplekken en pr's in Oss!

Leden van De Keien Atletiek namen zaterdag deel aan de indoorwedstrijd in Oss en dat leverde weer mooie persoonlijke records en podiumplekken op!

Yannou de Bont (Meisjes junior D2) werd derde, evenals Lonneke Lintsen (Meisjes junior D1). Beide Keien zijn vastgelegd op de foto hiernaast. Allebei van harte gefeliciteerd!Indoor_Oss_Lonneke_en_Yanou

Verder werd Julian van Lokven in de categorie 'jongens D junioren eerstejaars' vierde. Helaas net geen podiumplek, maar hij zette wél knappe prestaties neer. Tim Grimbergen en Stijn Hubers zijn bij de Jongens D tweedejaars respectievelijk vierde en zevende geworden. Knap gedaan!

Bij de jongens C junioren (eerste- en tweedejaars samen) behaalden Stan Lintsen een vierde plek, Tristan Schoenmakers een vijfde plek en Marijn Verhoeven een zevende plek. Stan behaalde nieuwe persoonlijke records op kogelstoten en sprint, Tristan en Marijn behaalden beide pr's op het onderdeel sprint. Allemaal goed gedaan!

155 kinderen genieten van de Scholierenloop

Ieder jaar gaan leerlingen van basisscholen in de gemeente Uden tijdens de Scholierenloop de sportieve strijd met elkaar aan in stadion De Kuip van De Keien Atletiek. Zondagochtend 7 oktober was het weer zover. 155 kinderen liepen samen met leeftijdsgenoten over de mooie atletiekbaan, terwijl ze werden aangemoedigd door hun familie en vriendjes.

Voor alle deelnemers lag een mooie herinneringsmedaille klaar. Aan de drie beste scholieren van iedere categorie werden bekers uitgereikt.

Alle individuele uitslagen van de Scholierenloop zijn hier te vinden. Hieronder een overzicht van de totaaluitslag per school. De Springplank kwam net als vorig jaar als winnende school uit de bus. De Keien Atletiek kijkt terug op een mooie editie van de Scholierenloop en bedankt alle vrijwilligers die in de ochtend actief waren.

Kijk hier voor de foto's gemaakt door Toon van den Berg.

 

Plaats School Punten
1. De Springplank 745
2. De Palster 367
3. De Wijde Wereld 366
4. De Petteflet 346
5. Het Speleon 234
6. 't Mulderke 195
7. De Vlonder 171
8. De Klimboom 83
9. De Brinck 78
10. De Tandem 56
     

Podiumplekken voor junioren

Een afvaardiging van de junioren nam zondag in Best deel aan de Zuid-Nederlandse kampioenschappen junioren B en Brabants kampioenschap junioren C. Dit leverde een aantal podiumplaatsen op!

Yvar Jansen nam bij het Zuid-Nederlands kampioenschap deel aan het onderdeel speerwerpen en werd derde met een worp van 40,72 meter. Maud van Hoorn ging zelfs met twee medailles naar huis: zilver tijdens kogelstoten (10,31 m) en brons tijdens discuswerpen (33,58 m). 

Gijs Wolters nam tijdens het Brabants kampioenschap deel aan het kogelstoten (4 kg) en werd tweede met 13,87 meter. Op het onderdeel discuswerpen (1 kg) werd hij vijfde met een worp van 42,34 meter. Mabinty Bangura werd derde op het onderdeel kogelstoten (10,92 meter) en eindigde als vierde op het onderdeel discuswerpen (25,66 m).

Klik voor de overige uitslagen op deze link

IMG_5145

Competitiewedstrijd CD junioren in Helmond

Hierbij een verslag van de 1e competitiewedstrijd voor CD junioren in Helmond op zaterdag 14 april.

 

Om 9 uur verzamelen en op naar de eerste competitie wedstrijd van het jaar. De junioren C/D hadden hun wedstrijd in Helmond.

Mooi zonnetje dus in de korte broek. Eindelijk die winter kleding uit. Voor diverse atleten was dit de eerste wedstrijd volgens de regels van de junioren. Spannend. En dan zijn er ook nog nieuwe regels voor de estafette. En moet je meteen beginnen met de estafette.   Voor iedereen spannend dus.

Lees verder voor het hele verslag.

Juni 2024
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30