Jeugdatletiek bij De Keien

Wat is Atletiek?

Atletiek is een prachtige sport. Vaak wordt atletiek ook wel de moeder van alle sporten genoemd. Dit komt omdat atletiek de basisbewegingen van de mens omvat: lopen (de basis in de atletiek), springen en werpen.

 

Plezier en genieten van het beoefenen van atletiek staat bij de Keien centraal zowel tijdens trainingen als op wedstrijden. Tijdens de trainingen krijgen de kinderen zeer gevarieerde oefenstof aangeboden die voor een goede beoefening van belang zijn. Aan de hand van aantrekkelijke trainingen en wedstrijden wordt spelenderwijs toegewerkt naar een bepaald doel.
 

                                                                        Jeugdatletiek_klein 

 

De diverse groepen trainen 2 keer per week en regelmatig wordt er deelgenomen aan wedstrijden. De trainingen vinden plaats in het atletiekstadion van De Keien. In de winter trainen de pupillen ook in een sporthal.

De onderdelen waarvoor de pupillen trainen zijn: 40/60m sprint, 600/1000m hardlopen, estafette, hoogspringen, verspringen en kogelstoten. Bij de junioren worden er tijdens trainingen aan de bovenstaande onderdelen nog een aantal toegevoegd zoals: horden, speerwerpen, discuswerpen, hink-stap-springen, polsstokhoogspringen.

Wat is jeugdatletiek bij De Keien?

De Keien organiseert zelf elk jaar een aantal wedstrijden (meerkampen en crossen) waar ook atleten van andere atletiekverenigingen aan deelnemen. Daarnaast nemen we als vereniging met onze atleten ook deel aan wedstrijden in de regio zoals bijvoorbeeld in Vught, Den Bosch, Oss, Gemert en Boxtel. Ook worden er elk jaar extra activiteiten georganiseerd, zoals een jeugdkamp.

Ik doe mijn spreekbeurt over atletiek!

Atletiek is natuurlijk een heel leuk onderwerp om een spreekbeurt over te houden.
Maar wat kun je er allemaal over vertellen? En waar vind je informatie?
Hieronder staan een paar sites met spreekbeurten en informatie over de mooie sport atletiek.
Heel veel succes.

http://www.tigch.nl/jeugd/spreekbeurt.htm
http://www.atletiekunie.nl/index.php?page=1914
http://superspreekbeurt.nl/sport/atletiek

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30