bronzen medaille op NK

Daan Spanjers, jongens B, heeft de bronzen medaille veroverd op het onderdeel hink-stap-sprong bij de Nederlandse Kampioenschappen. Meteen in de eerste poging zette hij een prestatie van niveau neer. 

 

Met 13.25 meter sprong hij één meter verder dan zijn persoonlijke record. Hiermee verbeterde hij meteen ook het 36 jaar oude clubrecord! Gezien de progressie die we van Daan zien, kunnen we hier nog wel meer van verwachten, aldus de trainers.

Ook op de NK aanwezig was Isa Poels, meisjes B. Zij leverde een mooie prestatie op de 100 m. Zij verbeterde haar persoonlijk record naar 13.18.

Beiden hartelijk gefeliciteerd en veel succes voor de toekomst. 

Carnavalstraining

Woensdag 7 februari hebben de B- en C pupillen  in de zaal een carnavalstraining gehad. Iedereen mocht verkleed komen en het was een groot feest. We hebben rondjes ingelopen op carnavalsmuziek en de hoepeldans gedaan. Vervolgens hebben we geslingerd in de touwen en in de rekken geklommen. De training hebben we afgesloten met een leuk spelletje.  Het was een erg leuke training!

Groetjes de B en C pupillen.

Keienleden gehuldigd op sportgala Uden

Tijdens het sportgala in Uden, dat woensdag 10 januari in theater Markant werd gehouden, werden alle sportkampioenen van de gemeente Uden in het zonnetje gezet. Ook verschillende jeugdatleten van De Keien Atletiek werden gehuldigd. Zij kregen een medaille van de gemeente Uden mee naar huis. Gefeliciteerd!

Van links naar rechts: Silke Oldenkamp, Mabinty Bangura, Unisa Bangura. Niet op de foto: Maud van Hoorn.

 

De Keien Atletiek zoekt enthousiaste jeugdtrainers!

Sta je graag voor een groep, heb je ervaring en affiniteit met baanatletiek en wil je kinderen graag de kneepjes van de atletieksport leren? Meld je dan bij De Keien Atletiek! De Udense vereniging telt ruim honderd jeugdleden en is voor enkele leeftijdsgroepen op zoek naar jeugdtrainers.

Hoewel er bij De Keien Atletiek verschillende mogelijkheden zijn om opleidingen of bijscholingscursussen te volgen, is het belangrijk dat de gezochte jeugdtrainers al enige kennis hebben van de verschillende atletiekonderdelen. Voorbeelden van mensen die gezocht worden, zijn (oud-)atleten of (voormalig) studenten van sportopleidingen.

Daarnaast is het prettig als iemand kinderen graag iets bijbrengt over de geweldige sport, affiniteit heeft met De Keien Atletiek en een of meerdere avonden per week beschikbaar is. Tijdstippen voor trainingen gebeuren in overleg. Mensen die graag (assistent-)jeugdtrainer willen worden, moeten minimaal 15 jaar oud zijn. Aan de functie is een vrijwilligersvergoeding gekoppeld.

Ben je enthousiast geworden of wil je meer weten over deze vacature, neem dan contact op met het bestuur van De Keien Atletiek via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Keienjeugd sluit seizoen af op de bowlingbaan!

De pupillen, junioren en senioren zijn vrijdag 27 oktober ter afsluiting van afgelopen seizoen gaan bowlen bij De Vrije Teugel. Van half 7 tot half 8 waren de pupillen en junioren D aan de beurt, op negen verschillende banen werden er veel ballen gegooid. Van 8 tot 9 kwamen de junioren A/B/C en senioren in actie. Op vijf banen werden veel hoge scores behaald en ondertussen werd er gezellig gekletst. Iedereen kijkt terug op een gezellige avond!

De trainers willen iedereen veel plezier wensen in hun nieuwe groepen!

 

 

Tientallen kinderen maken kennis met atletiek!

Dinsdag 11 oktober was het éxtra druk op de atletiekbaan van De Keien Atletiek. Liefst veertig basisscholieren uit de gemeenten Uden, Veghel, Landerd en Bernheze maakten die avond kennis met de atletieksport. Zij kregen in september op school een boekje van Sjors Sportief waarin allerlei kennismakingslessen met sporten zijn opgenomen. Veertig kinderen kozen ervoor een kennismakingsles bij De Keien te volgen. Vortex werpen, sprinten en verspringen: trainers Stefanie, Esther, Lisan en Maxim zorgden ervoor dat er verschillende onderdelen voorbij kwamen. Vol enthousiasme deden de kinderen mee. Op dinsdag 14 maart is nog een kennismakingsles atletiek in het kader van Sjors Sportief. Trainers: bedankt! Jullie zorgden ervoor dat het op 11 oktober een succes was voor de kinderen!

IMG_8671
IMG_8681

Scholierenloop telt 280 deelnemers

Dit jaar werd besloten de Scholierenloop los te trekken van de Ekoplazaloop. Zondag 2 oktober was het zover. Ongeveer 280 kinderen van Udense basisscholen gingen de strijd met elkaar aan in stadion De Kuip van De Keien Atletiek. Waar de jongere kinderen 400 en 600 meter liepen, legden de zevende- en achtstegroepers 800 meter af. Voor alle kinderen was er een medaille, drinken en een stuk fruit en voor de top drie in elke categorie stond een mooie beker klaar. De leerlingen van basisschool De Springplank boekten de beste resultaten en gingen met een grote beker naar huis. De school had relatief ook de meeste kinderen aan de start, waardoor er nog een prijs werd binnengesleept: een volledig ontbijt, verzorgd door sponsor Ekoplaza.

Vrijwilligers van De Keien: bedankt voor de geslaagde ochtend!

Uitslagen
Foto's

Scholierenloop_2016_1

Juni 2024
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30