Welkom bij De Keien Atletiek

Zonnige Parkcross levert 400 euro op voor Giro 555

Het Sportpark van Uden was afgelopen zondag het decor van de Parkcross. Ruim 140 lopers verschenen aan de start van de afsluitende wedstrijd van de Keiencrosscompetitie. De organisatie van de Keiencrossen haalde 400 euro op voor Giro 555.

Bekijk hier de foto's.

Het zonnetje scheen zondagochtend in Uden. Veel lopers hadden geen rekening gehouden met deze aangename temperaturen en verschenen iets te warm gekleed aan de start. De organisatie had een mooie ronde uitgezet in het sportpark van Uden, gemarkeerd door rood witte linten.

De Parkcross stond dit jaar in het teken van Giro 555. Het bestuur van Atletiekvereniging De Keien had besloten om het inschrijfgeld van de Parkcross te doneren aan Giro 555. Daarnaast was er de mogelijkheid om een vrij donatie te doen in de collectebus. In totaal werd hiermee 400 euro opgehaald.

Om 10.00u klonk het startschot voor de jongste pupillen, gevolgd door de overige pupillen en junioren. In totaal gingen bijna 50 jonge atleten van start in de diverse leeftijdsklassen. Vol enthousiasme liepen ze hun rondjes en werden daarbij gesteund door het aanwezige publiek.
De oudste junioren en de senioren, ging om 10.45u van start voor hun wedstrijd van maximaal zes ronden (10.680 meter).

Niels Verhagen klasse apart bij de mannen
De mannenwedstrijd van de Parkcross was een kolfje naar de hand van Niels Verhagen, atleet van Oss ’78. De loper uit Berghem liep in een moordend tempo van start tot finish aan kop en finishte na zes ronden in 36:35. Hiermee was hij bijna vijf minuten sneller dan nummer twee, Thijs Pennings uit Schaijk (41:23). Pennings wist op zijn beurt Roy van Tilburg uit Nistelrode voor te blijven, die derde werd in 41:49.

Vrouwenwedstrijd prooi voor Kyara Gijsberg
Ook bij de vrouwenwedstrijd was de overwinning voor een atleet van Oss ’78. Kyara Gijsberg wist haar race goed op te bouwen en liep naar een knappe overwinning in 44:29. De tweede plek was voor Lea Chvalovska (45:03), atlete van Prins Hendrik. Ramona Sour hield de eer van De Keien hoog en wist beslag te leggen op de derde plaats in 45:16.


Eindklassement Keiencrosscompetitie
Na afloop van de Parkcross kon het eindklassement worden opgemaakt. Lopers die aan de PNEM-cross, Pannekoekenbakkercross en de Parkcross hadden meegedaan kwamen hiervoor in aanmerking.

Bij de mannen was het dit jaar een spannende competitie, die uiteindelijk gewonnen werd door Thijs Pennings uit Schaijk. Hij wist in de eindrangschikking Rick Terwindt uit Veghel en Keienloper Andre Arts nipt voor te blijven.

Bij de vrouwen was het minder spannend. Keienloopster Ramona Sour leek na twee crossen al bijna zeker van de eindoverwinning. Met haar sterke optreden zondag bevestigde ze haar favorietenrol en werd ze de terechte winnares van het crossklassment bij de vrouwen. De strijd om plek twee was dit jaar bijzonder spannend. Jet Straver uit Uden en Anoek Meekel van De Keien waren zeer aan elkaar gewaagd in alle crossen. Het was uiteindelijk Straver die tweede werd in het eindklassement, gevolgd door Meekel.

De organisatie van de Keiencrossen kijkt terug op weer een geslaagde crosscompetitie. Jeroen Raijmakers bedankt namens de organisatie alle vrijwilligers voor hun geweldige inzet en alle enthousiaste lopers die het afgelopen crossseizoen kleur hebben gegeven. De organisatie hoopt alle lopers weer te mogen verwelkomen op zondag 3 april tijdens de tweede editie van de Maashorst Trailrun.

De volledige uitslag van de Parkcross is te vinden op www.uitslagen.nl, het eindklassement vind je hier.

 

April 2024
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30