Vertrouwenspersonen de Keien Atletiek

De Keien vindt het heel belangrijk dat leden en bezoekers veilig en vertrouwd kunnen sporten. De aanstelling van een vertrouwenscontactpersoon vinden we belangrijk net als de Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) die we aan trainers vragen. Hopelijk hebben we het nooit echt nodig, maar bij twijfel: trek aan de bel!
De tekst van de Atletiekunie over dit onderwerp luidt:

Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk om te doen! Maar de mooie emoties die bij sport horen, kunnen ook omslaan in onsportief of ongewenst gedrag. Iedereen kent de voorbeelden wel: de sporter die te agressief speelt, de bemoeizuchtige ouders naast een kind, de scheidsrechter die belaagd wordt en de bestuurder die niet durft in te grijpen. Dat wil niemand. Sportplezier, daar gaat het om. Daarom gaan we samen met verenigingen ervoor zorgen dat ieder individu zich veilig en prettig voelt in de sport en zichzelf kan zijn!

Ik ben Helma vd Hanenberg woon in Nistelrode en in het dagelijkse leven werkzaam bij SHERPA Mini-loaders. Ons bedrijf en onze trots wat mijn man en ik samen hebben laten uit groeien tot een bedrijf met ruim 30 medewerkers. Wij produceren machines, mini-loaders en exporteren deze wereldwijd.

Ongeveer 15 jaar geleden ben ik lid van AV de Keien geworden. Elke woensdag ochtend train ik steeds met veel plezier. En vrijdag ochtend probeer ik als het enigszins kan met een groepje te lopen bij Naat Piek. Om dan op de zondagochtend vanuit huis nog een duurloopje te doen in de natuur. Hier kan ik echt van genieten en lekker mijn hoofd leeglopen.
In het verleden heb ik verschillende keren de halve marathon van Eindhoven gelopen en de zevenheuvelen loop en andere lopen in de regio. Op het moment loop ik enkel nog trails in de natuur waar geen tijdsdruk op zit. Gewoon lekker in de natuur voor de fun! Verder houd ik van wandelen en lezen en ben ik geïnteresseerd in de verhalen en  drijfveren van mensen.

Toen mij werd gevraagd of ik vertrouwenscontactpersoon (VCP) wilde worden van AV de Keien was ik aangenaam verrast. Het gaf mij een goed gevoel dat dit vertrouwen in mij werd gesteld en wilde er graag meer over weten wat ik me ervan voor moest stellen.
In het eerste voorstel gesprek met Theo van Kessel en Arie van Grunsven werd mij in grote lijnen uitgelegd wat vertrouwenscontactpersoon inhield. De VCP heeft een taak bij grensoverschrijdend gedrag. Een lid van de Keien die dit ervaren heeft kan contact opnemen met de VCP. De VCP staat open voor vragen, vermoedens, meldingen en klachten over grensoverschrijdend gedrag. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk. De VCP zal de betrokkene vervolgens informeren over de mogelijke vervolgstappen en over de (externe) instanties waartoe men zich kan wenden. De betrokkene maakt hierin zelf de keuze.
Kortom de VCP staat de betrokkene bij, begeleidt deze en geeft advies. Graag wil ik me inzetten voor deze taak. Om de belangen van de leden goed te kunnen behartigen wil ik hiervoor nog graag een cursus volgen bij het NOC*NSF.

Mocht je dus iets ervaren waarover je met iemand wil praten, neem contact met me op via helma@sherpaminiloaders.com of tel. 06-27432020.

Ik ben ben Arie van Grunsven, een jaar of 12 lid van de Keien en recreatief loper. Velen jarenlang getraind op de baan en op zondag ochtend in de bossen. Nu alleen nog op zondagochtend en voor mezelf nog een langere duurloop door de week.

Ik draag de Keien een warm hart toe en wil me inzetten om de vereniging levendig te houden. Jaren geleden heb ik een jurycursus gevolgd, daarnaast zat ik in de organisatie van de Ekoplazaloop en nu in de Maashorst Trailrun. Toen ik de vraag kreeg om de taak van Vertrouwenscontactpersoon (VCP) in te vullen. Heb ik hierover wel even na moeten denken. Wat houdt het in, ben ik daarvoor wel de geschikte persoon. Ik heb geïnformeerd welke inhoud de Keien hieraan heeft gegeven maar ook wat de Atletiekunie hier over zegt. De VCP heeft een taak bij grensoverschrijdend gedrag. Een lid van de Keien die dit ervaren heeft kan contact opnemen met de VCP. De VCP staat open voor vragen, vermoedens, meldingen en klachten over grensoverschrijdend gedrag. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk. De VCP zal de betrokkene vervolgens informeren over de mogelijke vervolgstappen en over de (externe) instanties waartoe men zich kan wenden. De betrokkene maakt hierin zelf de keuze. Kortom de VCP staat de betrokkene bij, begeleidt deze en geeft advies. Deze taak wil ik graag op mij nemen. Om nog beter de belangen van de leden te behartigen heb ik hiervoor een cursus gevolgd bij het NOC*NSF.

Mocht je dus iets ervaren waarover je met iemand wil praten, neem contact op arievangrunsven@kpnmail.nl of 06-22513747.

Groeten, Arie van Grunsven

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.