Hoe het begon….de Ujese Tiny Trail:

Bron: weblog Tiny Raijmakers

Het bordje  UJESE TINY TRAIL, dat bij ’t Benkske ( op de peelrandbreuk) geplaatst was, werd na een jaartje ongeveer weggehaald. Dat zat de organisatie van destijds niet lekker en plaatste een aantal weken geleden een nieuw bordje maar nu “hufterproof”

Dezelfde groep dacht ook meteen we moeten die trail nog eens lopen ook. Nou hadden ze ook wel in de gaten dat 27 km voor een groot aantal lopers net een brug te ver. De langste afstand werd ingekort naar 24 km en een nog kortere route van 14 km. En het nieuw leven inblazen van de UTT:  Ujese Tiny Trail dat was vandaag (zaterdag 14 oktober). Niks geen vastliggende aanvangstijd maar wel een vaste eindtijd. Iedereen kon van start wanneer men wilde maar om 12.00 u werd iedereen binnen verwacht om in de nabijgelegen uitspanning, De Bedafse Pier wat te drinken en vooral bij te kletsen.

Best spannend om te zien wat en wie erop zou komen dagen. Ik wist dat er een groepje om 9.00 u. van start zou gaan voor de 24 km. Mijn jongste zoon wilde bij deze groep aansluiten. Om 9.30 u een groepje voor de 14 km. Een halfuurtje nadien ook een groep voor de 14 km.

Op de parkeerplaats waar men van start kon had ik samen met mijn oudste zoon een partytentje opgezet waar men voor de start een bekertje koffie of thee kon krijgen. Toen liet het zich al aanzien dat het een prachtige dag zou gaan worden. Aan de horizon kwam een fel zonnetje op.

Echt binnen een uurtje zaten er gewoon bijna 75 lopers op de diverse afstanden. Alle trajecten kwamen ook langs ’t benkske. Precies op tijd was ik daar. Sjan, onze schoondochter en de kleinkinderen waren er net aangekomen en meteen naderhand ook het eerste loopgroepje. En zeg maar binnen een halfuur kwamen ze allemaal langs. Wat een prachtige momenten waren erbij. Uiteraard kreeg ik de opdracht om iets van de geschiedenis van die plek te vertellen. Simpele opdracht overigens.

Nu snel terug naar de parkeerplaats en door naar het terras. Voor het personeel wel een overval , omdat een van de organisatoren had gebeld dat ze een man of 15-20 zouden kunnen verwachten. En dan staan er gewoon 75 man op de stoep. En het bleef er nog lang onrustig op het zonovergoten terras.

Volgend jaar weer? Als dat eens zou kunnen!

Meer lezen?

 

 

Blog van Tiny

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.