Succesvolle jubileumeditie Pannekoekenbakkercross

Atletiekvereniging de Keien kende een succesvolle vijfde editie van de Pannekoekenbakkercross. Ruim 200 deelnemers gingen van start op het uitdagende parcours in de bossen tegenover de Pannekoekenbakker in Zeeland.

De crosscompetitie van Atletiekvereniging de Keien uit Uden is in volle gang. De PNEM-cross en de Bedafcross zijn geweest en afgelopen zondag stond de Pannekoekenbakkercross op het programma. De Pannekoekenbakker in Zeeland is al vijf jaar als titelsponsor verbonden aan deze cross en werd dit jaar voor de eerste keer als uitvalsbasis gebruikt. De deelnemers konden hier nu inschrijven, startnummers ophalen, omkleden en gebruik maken van de toiletten en de horeca.

Het parcours van de Pannekoekenbakkercross was door de organisatie op een aantal punten aangepast. De start/finish locatie was verplaatst, zodat deze beter bereikbaar was vanaf de Pannekoekenbakker. Het rondje zelf was iets ingekort, maar kende wel een extra lusje met een scherpe afdaling en een pittig klimmetje.

Om 10.00u klonk het eerste startschot, waarna een groep enthousiaste pupillen van start ging, sommigen vergezeld door hun ouders. Om 10.15u was het de beurt aan de junioren C/D. De jonge atleten genoten zichtbaar van het hardlopen in de bossen en konden bij hun doorkomst rekenen op luide support van het aanwezig publiek. Na afloop vertelden ze trots hoe hard ze naar beneden gingen van de ‘berg’ die ze op gerend waren.

Om 10.45u waren de wedstrijdlopers en recreanten aan de beurt, ruim 150 in getal. De wedstrijdlopers moesten zes ronden afleggen over het zware parcours, in totaal zo’n 10 kilometer. De recreanten konden na elke ronde finishen met een maximum van zes ronden.

Tonnie Dirks
Een bijzondere vermelding verdiend de deelname van Tonnie Dirks. De voormalig topatleet uit Zeeland en onder meer 7-voudig Nederlands kampioen op de cross, genoot met volle teugen van de hardloopwedstrijd in zijn achtertuin.

Rob van den Elzen boekt tweede overwinning op rij
Keienloper Rob van den Elzen wist na de Bedafcross ook beslag te leggen op de overwinning in de Pannekoekenbakkercross. Waar het bij de Bedafcross nog een spannende strijd was, was het dit keer een eenvoudige zege voor Van den Elzen. Na zes ronden kwam hij onbedreigd over de finish in 39.34. Achter van den Elzen wist Teun van den Brand van Oss ’78 door een goed ingedeelde race beslag te leggen op de tweede plaats in 42.18, gevolgd door Dennis Hopman uit Wijchen in 42.54. Van den Elzen vond de overwinning zelf niet zo eenvoudig: “Het was een zware cross vandaag en elke ronde kan er iets gebeuren. Dus ik ben gewoon zo hard mogelijk gegaan, om de winst veilig te stellen”.

Ramona Sour voltooit hattrick na bloedstollende laatste ronde
Ramona Sour liet direct vanaf de start zien waarvoor ze gekomen was, haar derde overwinning op rij. De loopster van De Keien ging ontketend van start en wist de andere dames als snel op ruime achterstand te zetten. Achter haar was het echter Mirte Simmelink uit Lent die zich niet zomaar gewonnen wilde geven. Simmelink bouwde haar race uitstekend op en kwam ronde voor ronde dichterbij. In de zesde en laatste ronde wist ze op het vlakke deel Sour zelfs voorbij te gaan en even leek er een grote verrassing in de maak. Sour gaf zich echter niet zomaar gewonnen en gaf in de laatste klim alles wat ze nog in zich had en snelde Simmelink voorbij. In de daarop volgende afdaling was het Sour die een gaatje wist te forceren en uiteindelijk als winnares over de finish kwam in 46.38. Simmelink kwam moegestreden als tweede binnen in 46.45. Anoek Meekel van De Keien wist beslag te leggen op de derde plaats in 49.25.

Tussenstand crosscompetitie
Met zijn tweede overwinning verstevigt Rob van den Elzen zijn leidende positie in het crossklassement. Bij de vrouwen heeft Ramona Sour de eindoverwinning al binnen. Met drie overwinning op rij is zij niet meer in te halen door de concurrentie.

De volledige tussenstand vind je hier

Vervolg Keiencrosscompetitie
Op zondag 10 maart is de laatste cross van de Keiencrosscompetitie. In het sportpark van Uden vindt dan de Parkcross plaats. Junioren, wedstrijdlopers en recreanten die graag willen deelnemen, kunnen voor de laatste cross nog ter plekke inschrijven. Recreanten bepalen zelf de afstand en het tempo dat ze lopen, van een ronde tot maximaal 6 ronden. Na afloop van de cross worden de eindklassementen opgemaakt en vindt in atletiekstadion De Kuip de prijsuitreiking plaats voor zowel pupillen, junioren als senioren.

De volledige uitslag van de Pannekoekenbakkercross is te vinden op www.uitslagen.nl

Het fotoverslag van de Pannekoekenbakkercross staat online.

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.