Ruim 150 lopers van start bij Parkcross

Op zondag 12 maart vond de Parkcross plaats in het Sportpark van Uden. Het was de laatste cross in een serie van vier. Ruim 150 enthousiaste lopers gingen van start op het onverharde parcours.

Rood witte linten markeerden zondagochtend het sportpark van Uden. Vrijwilligers van atletiekvereniging De Keien waren al vroeg in de weer om de laatste hand te leggen aan het parcours van de Parkcross. Het parcours lag er uitstekend bij, ondanks de vele neerslag van de aflopen dagen. Een cameraploeg van Omroep Brabant was ter plaatse om een reportage te maken. De Parkcross is de vierde en tevens laatste cross van de Keiencrosscompetitie, die atletiekvereniging De Keien in de wintermaanden organiseert. Tijdens elke cross kunnen wedstrijdlopers punten verzamelen, waarbij de drie beste uitslagen meetellen voor het eindklassement.

De jongste pupillen mochten het spits afbijten, gevolgd door de junioren. In totaal gingen 50 jonge atleten van start in diverse leeftijdsklassen. Vol enthousiasme liepen ze hun rondjes en werden daarbij gesteund door het aanwezige publiek. De oudste junioren, recreanten en de senioren gingen om 10.45u van start voor hun wedstrijd van maximaal zes ronden (10.680 meter). De vele recreanten, bij wie loopplezier boven prestatie gaat, konden na elke ronde finishen met een maximum van zes ronden.

Niels Verhagen wederom winnaar Parkcross

Voor het tweede jaar op rij wist Niels Verhagen, atleet van Oss ’78, de Parkcross op zijn naam te schrijven. De loper uit Berghem greep halverwege de eerste ronde de leiding en bouwde zijn voorsprong ronde voor ronde uit. Na zes ronden kwam hij onbedreigd over de finish in 37:37. Jurian van der Loop van Oss ’78 en Keienloper Jasper Minkels maakten er een spannende strijd van om de tweede plaats. Van der Loop wist deze uiteindelijk in zijn voordeel te beslissen en kwam als tweede over de finish in 38:43, gevold door Minkels in 39:27.

Anoek Meekel wint vrouwenwedstrijd

Anoek Meekel van De Keien was veruit de sterkste bij de vrouwen. Ze voerde het veld van start tot finish aan en kwam als eerste over de finish in 47:33. Op grote afstand werd Eefje Hafmans uit Uden tweede in 55:08, gevolgd door Keienatlete Karin van Venrooij in 55:42.

Eindklassement Keiencrosscompetitie

Na afloop van de Parkcross kon het eindklassement worden opgemaakt. Bij de vrouwen stak Anoek Meekel er dit jaar met kop en schouders bovenuit en won dan ook niet verrassend het eindklassement. Eefje Hamans wist beslag te leggen op de tweede plek, Karin van Venrooij behaalde een keurige derde plek.

De mannencompetitie was dit jaar bijzonder spannend. Slechts één punt was het verschil tussen winnaar Seth van der Wielen en Jurian van der Loop. Van der Wielen had het voordeel van het lopen van alle vier de crossen, terwijl Van der Loop slechts drie crossen liep. Hierdoor kon Van der Wielen zijn slechtste resultaat wegstrepen, wat hem de eindoverwinning opleverde. Teun van de Brand completeerde het podium en werd derde.

Het crossseizoen is voorbij en de organisatie van atletiekvereniging De Keien kijkt tevreden terug. “We hebben vier mooie crossen gehad en veel enthousiaste lopers over de finish zien komen”, vertelt Jeroen Vogels. “We willen ook onze vrijwilligers bedanken voor hun geweldige inzet”. De organisatie hoopt alle lopers weer te mogen verwelkomen op zondag 2 april tijdens de derde editie van de Maashorst Trailrun.

De volledige uitslag van de Parkcross is te vinden op uitslagen.nl.
Het eindklassement van de Keiencrosscompetitie vind je hier.
Fotograaf Twan Opheij heeft de lopers weer mooi vast weten te leggen, zijn foto’s vind je hier.

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.