Recordaantal deelnemers bij PNEM-cross

In de bossen bij Naat Piek trapte we zondag 26 november het crossseizoen af.
Ruim 230 enthousiaste hardlopers stonden aan de start van de PNEM-cross en liepen onder ideale weersomstandigheden hun rondjes over het bosparcours.

De PNEM-cross in Uden betekende afgelopen zondag het startschot voor de 47e editie van de Keiencrossen. Deze serie van hardloopwedstrijden door de bossen in de omgeving van Uden zijn een begrip in de regio. Het aantal deelnemers schommelt jaarlijks tussen de 150 en 200 deelnemers. Organisator Jeroen Vogels was daarom positief verrast dat dit jaar ruim 230 deelnemers aan de start verschenen. “We zijn al jaren bezig om meer deelnemers naar de Keiencrossen te trekken. Dat onze inzet daarvoor nu zijn vruchten lijkt af te werpen, doet ons deugd.”

De weergoden waren de lopers goed gezind. Het was fris, maar nagenoeg windstil, ideale omstandigheden om te crossen. Het bosparcours lag er uitstekend bij. Vrijwilligers van de Keien hadden de dagen voorafgaand aan de cross de bospaden bladvrij gemaakt en boomwortels wit gemarkeerd, zodat de lopers daarvan geen hinder zouden ondervinden.

De pupillen U8-U12 gingen om 10.00u als eerste van start, gevolgd door junioren U14-U16 om 10.15u. Een aantal van hen liep voor de eerste keer mee en vond het daardoor extra spannend. Maar met de support van de vele enthousiaste ouders langs de kant wisten de vijftig jonge lopers allemaal de finish te halen. Hier werden ze getrakteerd op een heerlijke biologische appel.

Om 10.45u ging een langgerekt lint van lopers van start, met hierbij de junioren U18-U20, de senioren (wedstrijdlopers) en de recreanten. Een groot deel van de recreanten liep voor de eerste keer mee. John van de Linden was een van deze lopers. Hij had het Run to the Start traject bij De Keien gevolgd en liep drie rondjes tijdens de PNEM-cross. “Het was mijn eerste hardloopwedstrijd, maar het is heel goed gegaan. Ik vond het heel leuk om in de bossen te lopen en het smaakt zeker naar meer”.

Jacco Langerak wint bij de mannen

De wedstrijd bij de mannen werd een strijd tussen drie atleten, Nicky Verhoeven uit Wijchen, Jacco Langerak uit Utrecht en Keienloper Rob van den Elzen uit Erp. Verhoeven wist in 2021 de PNEM-cross reeds op zijn naam te schrijven en had zijn zinnen gezet op een tweede overwinning. Vanaf de start nam Verhoeven de leiding, op korte afstand gevolg door Langerak en Van den Elzen. Na vier ronden was de situatie aan kop nog ongewijzigd tot Verhoeven zwaar door zijn enkel ging. Hij moest hierdoor gas terug nemen en werd spoedig ingehaald door Langerak en even later ook door Van den Elzen. Triatleet Langerak, die op Sinterklaasbezoek was bij zijn familie in Oss, wist vanaf dat moment zijn voorsprong uit te bouwen en kwam na zes ronden als winnaar over de finish in 35:09. Van den Elzen wist beslag te leggen op de tweede plek in 35:49, gevolgd door een teleurgestelde Verhoeven in 36:03.

Ramona Sour overtuigende winnares bij de vrouwen

Bij de vrouwen wist Keienloopster Ramona Sour de wedstrijd vanaf de start naar haar hand te zetten. De rennende wethouder uit Uden nam direct de leiding en bouwde haar voorsprong ronde voor ronde uit. Sour kwam na zes ronden onbedreigd over de finish in 41:54, gevolgd door Justine Bosch van Prins Hendrik (43:08) en Keienloopster Caro Vilier (45:16).

 

Tussenstand Keiencrosscompetitie

Jacco Langerak en Ramona Sour nemen door hun overwinning ook automatisch de leiding in de tussenstand van de Keiencrosscompetitie. De volgende cross vindt plaats op zondag 7 januari, op die dag staat de Bedafcross op het programma.

 

De volledige uitslag van de PNEM-cross is te vinden op www.uitslagen.nl

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.