Peter Mijsberg bij WK in Finland

Zaterdag 9 juli stond voor mij de 3000m steeplechase op het programma op het WK in Finland, Tampere.

Ik maakte kans op het podium maar in totaal waren er 6 kanshebbers voor een podiumplaats. De wedstrijd startte verrassend hard door de latere winnaar. Ik dacht dat hij minder goed was en ging mee met hem. Dat kostte veel energie die ik achteraf beter had kunnen sparen. Na 3 rondes kwam de latere nr 2 langs en ik kon echt niet mee. Na 5 rondes werd ik nogmaals gepasseerd, maar ik was mijn kracht kwijt en helaas werd het dus een 4e plaats. 4e op een WK waar de top van de wereld aanwezig was is voor mij prima. Maar je hoopt altijd op meer.

Zondag 10 juli de halve marathon gelopen die tot de 14 km redelijk verliep. Daarna voelde ik de steeple van de dag ervoor toeslaan. Ik kon echt niet meer vooruit komen. Gelukkig hadden we ook als team ingeschreven waardoor we een bronzen medaille wonnen. Dat was een pleister op de wond. Al met al weer een keigave ervaring.