Pannekoekenbakker Zeeland trekt hardloopschoenen aan

Op zondag 5 februari trekt een deel van het personeel van de Pannekoekenbakker in Zeeland de hardloopschoenen aan om deel te nemen aan derde cross van de Keiencrosscompetitie, De Pannekoekenbakkercross. De onervaren lopers worden in drie weken klaar gestoomd voor deze uitdaging.

De Pannekoekenbakker in Zeeland is sinds 2019 verbonden aan de Keiencrosscompetitie. In dat jaar werd de Heuvelrugcross omgedoopt tot Pannekoekenbakkercross. Als trotse sponsor staan ze normaliter langs de kant van het parcours bij start/finish om de deelnemers te supporten.

“Het idee om mee te doen aan de cross is tijdens mijn jaarlijkse kop koffie met organisator Jeroen Raijmakers van de Keien Atletiek geboren”, vertelt eigenaresse Veerle van der Linden. “Wat is immers een Pannekoekenbakkercross zonder echte Pannekoekenbakkers? “Daar gaan we dit jaar verandering in brengen. Goed voor de gezondheid en de teambuilding!”

Intern werd er een balletje opgegooid en zeven medewerkers gaven zich op om deze sportieve uitdaging aan te gaan. ‘We zijn allemaal beginnende hardlopers zonder ervaring, vervolgt Van der Linden. “Het is voor ons allemaal de eerste keer dat we meedoen aan een cross of hardloopwedstrijd. Hoewel het weekend bij De Pannekoekenbakker ook wel eens als een hardloopwedstrijd aanvoelt, maar dan met een dienblad of borden in onze handen.”

Om niet geheel onvoorbereid aan de start te verschijnen stelde atletiekvereniging De Keien een trainer beschikbaar om ze in drie weken klaar te stomen voor de cross. Die mogelijkheid lieten ze zich niet ontnemen en inmiddels zijn er al twee trainingen achter de rug. Tijdens de trainingen wordt er onder andere aandacht besteed aan looptechniek en hoe ze hun tempo kunnen bepalen.

“Degene die mee hebben getraind zijn dolenthousiast. Er wordt hier zelfs al gesproken over een marathon, wie weet wat het allemaal teweeg brengt”, vertelt Van der Linden lachend.

“Voor de Pannekoekenbakkercross hebben we geen echte verwachtingen. We doen zeker mee voor de lol, maar we zijn ook allemaal wel competitief ingesteld, geeft Van der Linden aan. “De een hoopt een ronde van anderhalve kilometer te halen, de ander heeft ambities om alle zes de ronden te lopen, in totaal negen kilometer. We gaan het zien, op naar zondag 5 februari, dan gaan we voor het echte werk. We wensen alle deelnemers alvast veel succes en plezier toe. Na afloop van de cross is iedereen welkom bij ons voor een heerlijke kop koffie of welverdiende pannenkoek.”, sluit van der Linden af.

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.