Op weg naar de 7 heuvelen

Alice trotseert de 7 heuvelen

Op de ochtend dat de heuvels overwonnen gaan worden, denk ik even terug aan twaalf weken geleden.

Een bericht op facebook van de atletiekvereniging van mijn zoon of ik zou willen trainen voor de Zevenheuvelenloop. Nou dat leek me wel wat, 7 kilometer. Ik zat op de 5km “hump” waar ik maar niet overheen kwam en misschien met wat begeleiding kon ik dat toch halen?

Vol goede moed meldde ik mij aan en ging naar de informatieavond, waar ik iet wat geïntimideerd was. De groep was klein, 5 personen groot en allen leken veel meer ervaring met hardlopen te hebben. Het doel werd 15km i.p.v. 7km. Ik sprak mijn zorgen uit en iedereen was heel begripvol.

Een schema werd opgesteld op het uitlopen van de heuvels en niet gefocust op snelheid voor mij, al had dat wel gekund. De trainingen begonnen. Zaterdagen waren vaak lastig en ik trainde ook op andere dagen met andere groepen en dat was allemaal oké.

Anita, Ronnie en Peter hielpen fantastisch, met tips en trucs, met trainingen en bemoedigde woorden. Ik ben zelf goed in het volgen van schema’s en ze geven me enorme houvast. Er waren vaak 4 trainingen per week, waarvan een op de baan. Ik heb ze bijna allemaal gedaan, misschien niet op de dag dat het de bedoeling was, maar dat was niet erg.

Ik zag me vooruitgaan, voelde me sterker worden, maar ook zekerder. Twee weken geleden heb ik mijn eerste 10km op de Krollenloop gelopen, ook sneller dan ik had gehoopt. Vandaag zit ik klaar om de heuvels te overwinnen. Tegen de tijd dat jullie dit lezen zal je me kunnen opzoeken hoe ik het gedaan heb, maar dat was voor mij het minst belangrijk. Dat ik het gedaan heb, dat is voor mij de overwinning.

Anita, Ronnie en Peter bedankt. Mijn hardloopmaatjes ook bedankt, het was heerlijk en een fantastische ervaring.

Mijn naam is Alice van den Broek – Versendaal. Trainster bij de BC-minipupillen, bij de Keien Atletiek en vandaag loop ik de heuvels.

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.