Goede start van Start to Run & Start to Walk

Op 1 maart is er een nieuwe start gemaakt met Start to Run & Start To Walk. We begonnen woensdag met een gezamenlijke informatieavond voor de deelnemers aan de Start to Walk en Start to Run. Hierbij zijn er presentaties gehouden door Nienke vd Boom, van Wolbert Fysio, Désirée vd Eijnde van Diëtistenpraktijk Uden en Nistelrode en door Joris Tichelaar van Podotherapie Maashorst. Daarnaast is het programma van de Start to Walk en Start to Run verder toegelicht aan de 26 deelnemers. De hoofdtrainer van Start to Run is Marcel Bos en van Start to Walk is dat Ans Nabuurs.

Op zaterdag 4 maart zijn we gestart met eerste van de 7 Start to Run trainingen op de baan. Er hebben zich in de laatste dagen nog aardig wat deelnemers aangemeld zodat we uiteindelijk met 25 deelnemers gestart zijn. De trainingen worden in twee groepen onder begeleiding van 2 trainers per groep gegeven. Naast deze trainers is er ook bij iedere zaterdagtraining een fysiotherapeut van Wolbert Fysio aanwezig om vroeg op signalen van eventuele klachten te kunnen schakelen. Voor een aantal deelnemers was het een eerste ervaring met het hardlopen en veel waren onder de indruk van de mooie accommodatie van de Keien Atletiek. Er werd enthousiast getraind en iedereen heeft het programma voor deze eerste zaterdag zonder problemen kunnen volgen.

Daarnaast was het heel gezellig en werd er veel gelachen en (na)gekletst. Naast de trainingen op zaterdag krijgen de beginnende atleten ook iedere week twee “huiswerk-trainingen” mee naar huis. Het advies is om minimaal een van deze trainingen zelfstandig uit te voeren, de andere training is optioneel. Een ander belangrijk advies dat men krijgt is om altijd minimaal 1 dag rust tussen twee trainingen te nemen. Dit laatste om blessures door overbelasting zoveel mogelijk te voorkomen.

Het uiteindelijke doel is om op 15 april de testloop van 3 kilometer zonder (of met zo min mogelijk) wandelen te kunnen voltooien.

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.