Geslaagde Bedafcross 2023

Atletiekvereniging De Keien kende zondag 8 januari een geslaagde start van het nieuwe jaar. Ruim 180 enthousiaste hardlopers verschenen aan de start van de Bedafcross, de tweede cross van de Keiencrosscompetitie.

Met de feestdagen achter de rug en de oliebollen achter de kiezen konden hardloopliefhebbers uit de regio aan de bak om de overtollige kilo’s er weer vanaf te lopen. Op zondag 8 januari vond de tweede wedstrijd van de Keiencrosscompetitie in Uden plaats. Ruim 180 deelnemers gingen van start en begonnen zo het nieuwe jaar op sportieve wijze. Jong en oud ging de strijd met elkaar aan en liepen hun rondjes in de prachtige bosrijke omgeving van Bedaf. Een grote groep pupillen ging om 10.00u al eerste van start. Vol enthousiasme liepen zij hun eerste wedstrijdje van het nieuwe jaar. Daarna was het de beurt aan de jongste junioren. In totaal gingen 45 jonge atleten van start op Bedaf.

Tot slot ging een grote groep van wedstrijdlopers en recreanten van start in het mulle zand van Bedaf. Voor de wedstrijdlopers stonden er zes ronden (9.240 meter) op het programma, recreanten konden na elke ronde finishen. De vele lopers genoten zichtbaar van de eerste cross van het nieuwe jaar. De zachte weersomstandigheden en het perfect geprepareerde parcours droegen daar aan bij. Na het passeren van de finish kregen alle lopers nog een mooie bidon uitgereikt als aandenken.

Luuk van Schijndel snelt naar de overwinning bij de mannen
De wedstrijd bij de mannen kende vanaf de start twee leiders. Luuk van Schijndel van Eindhoven Atletiek en Teun van de Brand van Oss ’78 gaven elkaar de eerste rondes geen duimbreedte toe. Het was echter Van Schijndel die vanaf de derde ronde een voorsprong wist te pakken en uiteindelijk ook niet meer uit handen gaf. Na zes ronden kwam hij als eerste over de streep in een tijd van 35:52, gevolgd door Van de Brand in 36:11. De derde plek was dit keer weggelegd voor Jurian van der Loop (37:11), eind november nog winnaar van de PNEM-cross.

Van Schijndel vertelde na afloop dat hij handig gebruik wist te maken van atleten die gedubbeld werden en dat hij op die manier zijn voorsprong langzaam wist uit te bouwen.

Vrouwenwedstrijd prooi voor Anoek Meekel
Keienatlete Anoek Meekel ging bij de dames als een speer van start. Onder luide aanmoedigingen van haar kinderen bouwde ze haar voorsprong ronde voor ronde uit en wist ze in 43:29 als eerste de finishstreep te passeren. Jet Straver uit Uden kwam op gepaste afstand als tweede over de finish in 46:23, zij liep deze wedstrijd als haas voor een andere loper. De derde plaats was voor Keienatlete Marolijn Hooijer (47:32).

Tussenstand Keiencrosscompetitie
Jurian van der Loop van heeft zijn leidende positie in het crossklassement verstevigt ten opzichte van nummer twee Seth van der Wielen, Perly Verbrugge bezet de derde plaats. Bij de vrouwen heeft Anoek Meekel de leiding overgenomen van Jet Straver, op plaats drie staat Karin van Venrooij. De volgende cross vindt plaats op zondag 5 februari, op die dag staat de Pannekoekenbakkercross op het programma.

De volledige uitslag van de Bedafcross is te vinden op uitslagen.nl de tussenstand van de crosscompetitie vind je hier.