Peter Mijsberg loopt halve marathon in Italië

Grosseto (Italië) – afgelopen week vond in het Italiaanse Grosseto het Europees kampioenschap atletiek voor masters plaats. Onder de deelnemers bevond zich ook een lid van de Keien, namelijk; Peter Mijsberg.

Peter Mijsberg nam deel aan de Halve Marathon en de 10 kilometer. Dit is normaal al een pittig programma, maar de zomerse omstandigheden maakten het niet makkelijker. Het eerste onderdeel was de 10 kilometer, bestaande uit twee rondes van 5 kilometer door het centrum van Grosseto. De start was rond 18.00 onder tropische omstandigheden (26 graden). De start was super chaotisch en leek net een grote vechtpartij om overeind te blijven. De eerste ronde was zwaar door het ontbreken van een waterpost. Halverwege liep Peter nog op de tweede plaats, maar helaas werd hij toch gepasseerd door twee tegenstanders.

Zijn tijd van 37:01 minuten was goed voor de vierde plaats. Maar doordat hij hier niet alleen individueel liep, maar ook in team verband moest er ook worden gekeken naar de andere Nederlanders in de race. Bijna 2 minuten na Peter was Rob van de Graaf uit het Drentse Hoogeveen al als achtste gefinisht. De derde loper was Willem de Weerd die in de categorie 65+ meeliep, maar voor het eindklassement aansloot bij het 55+ team. Met zijn tijd wist hij een halve minuut voor Zwitserland te eindigen en dit leverde het team een zilveren plak op.

Een dag later volgde de halve Marathon. In zijn leeftijdscategorie wist Peter als achtste de finishlijn te passeren in een tijd van 1 uur 21 minuten en 50 seconden.Net als op de 10 kilometer was ook hier een teamklassement. En net als bij de 10 kilometer was Rob een paar minuten na Peter gefinisht. Het goud was op dat moment al vergeven aan Italië, maar het zilver lag nog voor het oprapen.

Ook hier was Willem weer als derde loper de beslissende factor. De tijd van Willem was helaas niet genoeg voor een tweede zilveren plak. Daarvoor kwamen ze 3 minuten tekort. Maar het was ruimschoots genoeg om Spanje voor te blijven. En daardoor het weekend met een bronzen medaille te eindigen.

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.