Loopjes en wandeltochten in de buurt

Loopjes en wandeltochten in de omgeving van Uden

EsteRun Escharen

Op zondag 26 mei wordt de EsteRun in Escharen georganiseerd. Tijdens dit sportevenement kunnen deelnemers van alle leeftijden kiezen tussen wandelen en hardlopen voor een goed doel. De opbrengsten gaan naar het verbeteren van de (wacht)ruimtes van de oncologieafdelingen van regionale ziekenhuizen. Het start- en inschrijfpunt is op het Gilde terrein aan de Beerschemaasweg 3. Inschrijven kan vooraf online, of op de dag zelf.

Meer informatie is te vinden op de website: www.esterun.nl.

De 49ste Avond4daagse Uden vindt plaats van 4-7 juni a.s. De start is in het sportpark in Uden.

Inschrijven in de Keienkantine.

U weet het:          De Udense Avond4daagse……..dat loopt pas lekker !!

https://www.schoolsportuden.nl/avondvierdaagse

Macharen aan de wandel’

Vunderkeloop volgt na de avondwandeldriedaagse

MACHAREN – Traditiegetrouw organiseert een team vrijwilligers begin juni twee sportieve activiteiten voor wandelaars en hardlopers onder het motto ‘Macharen aan de wandel’: de avondwandeldriedaagse en de Vunderkeloop.

AVONDWANDELDRIEDAAGSE

Vanaf dinsdag 4 juni kunnen deelnemers drie avonden terecht op een tweetal routes, die in en rond Macharen zijn uitgezet. Er kan daarbij gekozen worden uit twee afstanden, te weten vijf en tien kilometer. Op de eerste twee avonden beginnen de wandelaars tussen zes en half zeven aan hun tocht bij Feesterij ’t Vunderke. Op de slotavond starten de tien-kilometervreters echter verplicht om zes uur en de deelnemers aan de vijf kilometer om half zeven in verband met de gezamenlijke ontvangst. Zoals gebruikelijk zal fanfare Jong Leven deze opluisteren op het terras van ’t Vunderke.

Ook dit jaar is de inschrijving op dinsdag en woensdag bij deze Feesterij aan de Kerkstraat vanaf kwart voor zes. Het inschrijfgeld voor jeugd tot en met 12 jaar bedraagt 3 euro; vanaf 13 jaar is dat 5 euro.

VUNDERKELOOP

Zoals gebruikelijk is de Vunderkeloop de sportieve afsluiting van het evenement ‘Macharen aan de wandel’. Op vrijdag 7 juni heeft deze stratenloop voor wedstrijdlopers en vrijetijdsatleten plaats als vierde in de reeks wedstrijden van de Maasland Run Classic 2024.

Om 19.00 uur starten de allerjongsten van 5 tot en met 8 jaar voor één rondje van 620 meter door het dorp; een kwartier later zijn de bovenbouwleerlingen uit het basisonderwijs (9 tot en met 12 jaar) aan de beurt voor twee rondjes.

Om half acht is er dan de gezamenlijke start voor de wedstrijd over vijf en tien kilometer. Voor ‘de tien’ mag eenieder zich met hart, ziel en snelle benen werpen op verbetering van het parcoursrecord (31.02 minuten) dat al tijden op naam van oud-Macharenaar Gerwin van den Hurk staat en al jaren schier onaantastbaar lijkt. Verbetering van die toptijd levert de winnaar 75 euro op. Vanzelfsprekend is ‘de Macherse Bult’ in de stratenloop opgenomen: de steile dijkklim is dé kuitenbijter bij uitstek.

Ook voor de diverse onderdelen van de Vunderkeloop is de inschrijving bij Feesterij ’t Vunderke aan de Kerkstraat. Start en finish zijn naast het terras.

Inlichtingen zijn te verkrijgen bij Mari van Rossem, tel. 06-23178156.

Gennepse Kuul- en Bosloop

 

Op zondag 23 juni wordt de Gennepse Kuul- en Bosloop georganiseerd.

Deze loop is de afsluitende loop van de RunCompetitie Land van Cuijk en Maasduinen. Het programma is als volgt: De jeugd loopt een parcours over het Sportpark. De 5,5 km is een ronde door het Heijens Bos en de 10 kilometer 2 ronden.

Start en finish vinden plaats op Sportpark De Heijkuul, Langeweg 1 Gennep. Voor meer informatie: www.gennepatletiek.nl klik op evenementen en dan Gennepse Kuul- en Bosloop.

Voorinschrijven is mogelijk tot 20 juni, via www.inschrijven.nl 09:45 uur Jeugdloop1000 meter Prijsuitreiking: 10:15 uur 10:00 uur Trimloop 5,5 kilometer Prijsuitreiking: 11:00 uur 10:50 uur Trimloop 10 kilometer

Prijsuitreiking: 12:00 uur Vanaf 12:30 uur prijsuitreiking RunCompetitie 2023 – 2024

 

Verder ook nog de MAASLAND RUN CLASSIC 2024:

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.