King and Queen of the Sprint 2024 de Keien Atletiek

De King and Queen of the Sprint in Uden, was wederom een groot succes!

Sprintmeerkamp

Onder wisselende weeromstandigheden is de 2e editie van deze sprintmeerkamp georganiseerd.

Op onze snelle MONDO-baan verzamelden vele sprinters uit geheel Nederland zich, om te strijden voor de prestigieuze titel van koning en koningin van de sprint.

 

King en Queen

Iker Kuijs (DAK Drunen) en Fleur Favre (Leiden Atletiek) werden gekroond tot nieuwe

koning en koningin van de sprint.

 

De overwinning

De overwinning van Iker Kuijs kwam tot stand door een geweldige uithaal op de 300meter. Hij snelde naar de beste prestatie aller tijden in zijn categorie (MU16). Nog nooit was er een junior sneller dan de atleet uit Drunen.

Keienlid Job van Asperen 3e

Op het podium was er ook een 3e plaats voor keien-lid Job van Asperen. De master verbeterde zich met een persoonlijke record op de 100 meter en uitstekende tijden op de 200 en 400 meter.

 

 

Spannende strijd

Fleur Favre (VU16) kon op de laatste en langste afstand (300 meter) net haar voorsprong behouden op Noëlle Martens (VU14) uit Helmond. Met de kleinst mogelijke marge was de overwinning voor haar.

 

Wheelers

Naast de spintmeerkamp waren er ook races voor wheelers op onze baan. De Nederlandse en Belgische talenten wilden graag op onze snelle baan hun tijden verbeteren. Op de 100, 400 en 800 werden uitstekende tijden gereden!

 

Beste prestatie allertijden

Met Iker Kuijs en Fleur Favre als de nieuwe koning en koningin van de sprint, en met de beste prestatie aller tijden op de 300 meter bij de MU16, kunnen we terugkijken op een geslaagde dag met vele persoonlijke records voor alle atleten.

 

Het is duidelijk dat dit evenement een vaste plek krijgt op de Nederlandse atletiekkalender!

Nieuwtje melden

Heb jij nieuws wat zeker niet mag ontbreken in ons overzicht? Stuur dan een mailtje met de tekst en eventuele foto’s naar nieuws@dekeienatletiek.nl. En wie weet verschijnt jouw bericht wel op onze site.