Atletiek Masters

Masters

Hoe werkt dat, zo'n competitie?

Per wedstrijd moeten de 9 onderdelen bezet worden. Voor een geleverde prestatie krijgt men punten. De punten van alle onderdelen worden bij elkaar opgeteld en leveren het eindresultaat op.

Er mogen 2 atleten starten per onderdeel, maar degene die de meeste punten scoort telt mee voor het competitie resultaat. Een atleet mag maximaal 3 onderdelen doen per wedstrijd.

Veelgestelde vragen

Ben ik niet te oud voor wedstrijden?

Nou… echt niet hoor. Het mooie van de master competitie is dat het aantal punten voor een prestatie afhangt van de leeftijd van de atleet. Bijvoorbeeld iemand van 35 jaar die 54 sec. loopt op de 400m krijgt minder punten dan een atleet van 45 jaar die 56 sec. loopt.

Wat zijn de vereisten om mee te doen?

We kunnen altijd nog versterking gebruiken voor het team. Heb je interesse hiervoor, ben je man en ouder dan 35 jaar dan kom je hiervoor in aanmerking. Uiteraard moet je in het bezit zijn van een wedstrijdlicentie, maar die is snel aan te vragen.

We zijn op zoek naar atleten die kunnen sprinten (100, 200, 400, estafette), springen (hoog of ver), werpen (kogel, discus, speer, kogelslingeren) en afstand lopen (800, 1500, 5000).

Aanmelden kan via

Ben ik goed genoeg?

Het streven is wel om een zo sterk mogelijk team op te stellen. Bij veel belangstelling moeten we wel selecteren, zoals al gezegd mogen er maar 2 atleten per onderdeel opgesteld worden.

Vraag eens naar de mogelijkheden bij je trainer of neem contact op met de ploegleider Eugene Lommen.

Maandag
19:00 – 20:30 uur
Baan:
Sprint/Horden = Arno of Bavo
Hoog = Arno
Werpen = Geert
Algemeen = Moniek
Dinsdag

19:00-20.30 uur

 

Woensdag
19:00 – 20:30 uur

 

Baan middellange afstand = Peter

 

 

Baan:
Kracht = Arno (op uitnodiging)
Werpen = Geert
Ver/HSS = Ilona
Algemeen = Moniek

Donderdag
19:00 – 20:30 uur
Baan:
Midden lange afstand = Marc
Lange afstand = Monique
Vrijdag
19:00 – 20:30 uur
Baan:
Sprint/Horden = Arno of Bavo
Hoog = Arno
Zondag
10:00 – 12:00 uur
Bos:
Sprint / basis georiënteerd = Arno
Masters vrouwen

We hebben nog niet genoeg vrouwen die belangstelling hebben voor een master competitieteam. Graag zouden we ook hier een team voor willen afvaardigen. Dus meld je aan bij Peer Maas!