Atletiek

Atletiek

Indeling leeftijden seizoen 2024 (01 nov. 2023- 31 okt. 2024)

 • Masters 35+: op de dag dat je 35 jaar wordt
  daarna 40, 45, etc.
 • Senioren: geboren in 2004 of eerder
 • Junioren U20: geboren in 2005 en 2006
 • Junioren U18: geboren in 2007 en 2008
 • Junioren U16: geboren in 2009 en 2010
 • Junioren U14: geboren in 2011 en 2012
 • Pupillen U12: geboren in 2013 en 2014
 • Pupillen U10: geboren in 2015
 • Pupillen U9: geboren in 2016
 • Pupillen U8: geboren in 2017 en later

Kleding / schoenen

Aan kleding die tijdens de trainingen wordt gedragen worden weinig eisen gesteld. Voorop staat dat er veilig mee gesport moet kunnen worden.

Voor deelname aan wedstrijden wordt men geacht een clubtenue te dragen. Bij competitie wedstrijden, waarbij men namens de vereniging uit komt, wordt hier zeer streng op gelet.
Clubkleding wordt verkocht bij Intersport Uden.
Kijk hier hoe je kunt bestellen.

Een normale sport- of loopschoen voldoet prima voor de reguliere training. Bij de pupillen worden deze ook bij wedstrijden gedragen. Vanaf 12 jaar worden tijdens trainingen en/of wedstrijden steeds vaker spikes gedragen. Naast spikes zal men altijd wel loopschoenen moeten hebben voor het in- en uitlopen. Voor kleine maten tweedehands spikes kan men vaak terecht binnen de vereniging.

Wedstrijden

Competitie

Hoewel de hoofdmoot van de atletiekwedstrijden individueel is, organiseert de Atletiekunie ook een competitie voor elke leeftijdscategorie. Hierbij wordt door de vereniging een ploeg opgesteld waarbij een door de Atletiekunie vastgesteld aantal onderdelen allemaal bezet moeten zijn. De ploegleider van het betreffende team zal een voorstel doen voor de opstelling. Uiteraard wordt er hierbij zoveel mogelijk rekening gehouden met de voorkeuren van de atleten.
Elke prestatie geleverd in de competitiewedstrijd levert een aantal punten op. Het totaal aantal behaalde punten door een club wordt opgeteld. Na een 2-tal/3-tal voorronden gaan de beste teams door naar de regio- of landelijk finale.

Bij de pupillen zijn er 6 voorronden.
Deelname aan competities (2 tot maximaal 6 per jaar) is door De Keien verplicht gesteld.

Atletiek niveaus

Binnen De Keien wordt op vele niveaus wedstrijdatletiek bedreven. In principe kan men tot het hoogste niveau lid blijven. Tot een leeftijd van 14/15 jaar komen in de training alle onderdelen aan bod en zitten atleten van alle niveaus in één leeftijd trainingsgroep.

Daarna bestaat een beperkte mogelijkheid te specialiseren. Dit is mede afhankelijk van het aanbod, en de beschikbaarheid van een trainer. Overstappen naar een specialisatie wordt altijd gedaan in overleg met de trainer. In deze specialisatie wedstrijd groepen komen vrijwel uitsluitend atleten in die al enkele jaren in de atletiek meedraaien. De aanpak in deze groepen is meer individueel. Hierbij wordt per atleet bekeken welke trainingsvorm voor hem/haar het beste is afhankelijk van het doel wat men wil behalen. Ook krachttraining in onze eigen krachtruimte kan hiervan een onderdeel zijn.