Atletiek

Atletiek

Indeling leeftijden

  • Masters: op dezelfde dag dat ze 35 jaar worden
  • Senioren: geboren in 2002 of eerder
  • Junioren U20: geboren in 2003 en 2004
  • Junioren U18: geboren in 2005 en 2006
  • Junioren U16: geboren in 2007 en 2008
  • Junioren U14: geboren in 2009 en 2010
  • Pupillen A: geboren in 2011 en 2012
  • Pupillen B: geboren in 2013
  • Pupillen C: geboren in 2014
  • Mini pupillen: geboren in 2015 en later

Kleding / schoenen

Aan kleding die tijdens de trainingen wordt gedragen worden weinig eisen gesteld. Voorop staat dat er veilig mee gesport moet kunnen worden.

Voor deelname aan wedstrijden wordt men geacht een clubtenue te dragen. Deze kan worden aangeschaft via de vereniging. Met name bij competities wordt hier zeer streng op gelet.

Een normale sport- of loopschoen voldoet prima voor de reguliere training. Bij de pupillen worden deze ook bij wedstrijden gedragen. Vanaf 12 jaar worden tijdens trainingen en/of wedstrijden steeds vaker spikes gedragen. Naast spikes zal men altijd wel loopschoenen moeten hebben voor het in- en uitlopen. Voor kleine maten tweedehands spikes kan men vaak terecht binnen de vereniging.

Wedstrijden

Competitie

Hoewel de hoofdmoot van de atletiekwedstrijden individueel is, organiseert de Atletiekunie ook een competitie voor elke leeftijdscategorie. Hierbij wordt door de vereniging een ploeg opgesteld waarbij een door de Atletiekunie vastgesteld aantal onderdelen allemaal bezet moeten zijn. Elke prestatie levert een aantal punten op. Het totaal aantal behaalde punten door een club wordt opgeteld. Na een 2-tal/3-tal voorronden gaan de beste teams door naar de regio- of landelijk finale.
Bij de pupillen zijn er 5 voorronden.
Deelname aan competities (2 tot maximaal 5 per jaar) is door De Keien verplicht gesteld.

Atletiek niveaus

Binnen De Keien wordt op vele niveaus wedstrijdatletiek bedreven. In principe kan men tot het hoogste niveau lid blijven. Tot een leeftijd van 14/15 jaar komen in de training alle onderdelen aan bod en zitten atleten van alle niveaus in één leeftijd trainingsgroep.

Daarna bestaat een beperkte mogelijkheid te specialiseren. Dit is mede afhankelijk van het aanbod, en de aanwezigheid van een trainer. Overstappen naar een specialisatie wordt altijd gedaan in overleg met de trainer. In deze specialisatie wedstrijd groepen komen vrijwel uitsluitend atleten in die al enkele jaren in de atletiek meedraaien. De aanpak in deze groepen is meer individueel. Hierbij wordt per atleet bekeken welke trainingsvorm voor hem/haar het beste is afhankelijk van het doel wat men wil behalen. Ook krachttraining in onze eigen krachtruimte kan hiervan een onderdeel zijn.