Oudjaarscrossen

Traditiegetrouw zijn er ook op oudjaarsdag de nodige loopjes. In Oirschot, Middelrode en Soest waren op 31 december de nodige Keien te vinden.

Oirschot en Middelrode

Van de wedstrijdgroep ging Theo van der Loop eerst naar de Auwjaorscross in Oirschot. Op een parcours met onverharde paden, wat hoogteverschil en veel modderplassen liep hij drie ronden en werd tweede. Bas van Summeren liep een ronde meer en werd zesde.

Voor Theo was het vervolgens haasten geblazen. Om 12.30 uur was de prijsuitreiking in Oirschot, maar om 13.00 uur moest hij aan de start staan bij de Sylvesterloop in Middelrode. Een loop die diverse andere Keien ook op het programma hadden staan. Gelukkig had Theo voorzorgsmaatregelen getroffen, kon hij zijn auto bijna op de startstreep parkeren en hoefde hij alleen van T-shirt te wisselen. Met een goede warming-up in de benen klokte hij na 16,5 km zelf een tijd van 1:12:35.

Soest

In Soest liepen Rob Jansen en Diny Boogerd de Sylvestercross. Dit jaar een ‘echte’ cross met harde regen en veel enorme (modder)plassen. Niet alleen de regen was hard: ook de start van de korte cross (3.200 m) bij zowel de mannen als de vrouwen ging razend hard … Tot en met de enkels in en door de modder en richting finish door een stuk mul zand. Af en toe leek het een soort mudrun. Voor beide Keien was deze cross een echt achterhoedegevecht. Gelukkig had Diny het laatste gedeelte van de wedstrijd zicht op een jongedame en kon die jongedame even later in het mulle zand de achterkant van het mooie Keienshirt bewonderen.

Waar de een op de terugweg naar huis opmerkte: “Ik houd hier wel van”, had de ander daar toch een heel ander idee over.

Crossen in winters Reusel

Op zondag 10 december organiseerde AVR ‘69 uit Reusel zoals elk jaar de L’Avant Sylvestre crossloop. Het barre winterweer werd door bijna 500 atleten getrotseerd. Daaronder (natuurlijk) ook Keienleden. De zware cross in de sneeuw werd doorTheo van der Loop met een podiumplaats werd bekroond. Hij werd in de categorie mannen 55+ derde. Bas van Summeren had bij de mannen 35+ wat meer tegenstand en liep naar een zevende plaats.

Diny Boogerd en Jasper Minkels nemen leiding in crossklassement

Ruim 200 lopers openen het crossseizoen bij de Keien in Uden

Op zondag 26 november stonden ruim 200 hardlopers aan de start van de PNEM-cross in Uden. Een mooi parcours en prettige weersomstandigheden zorgden voor veel enthousiasme bij de deelnemers.

Het mooie bosrijke gebied vormde een prachtige decor voor de aftrap van de 42e Keiencrosscompetitie. Vrijwilligers van atletiekvereniging De Keien hadden hard gewerkt om een mooi parcours uit te zetten voor de cross bij Naat Piek.

Om 10.00 uur trapten de jongste pupillen af met hun cross over 955 meter, gevolgd door meerdere categorieën pupillen en junioren. In totaal stonden er 50 jonge hardlopers aan de start van de PNEM-cross.

153 recreanten en senioren gingen om 10:45 uur van de start voor hun wedstrijd over maximaal zes ronden (9.720 meter). Onder hen bevond zich een aantal ‘Run to the Start’ deelnemers die na een gedegen voorbereiding hun eerste wedstrijd liepen.

De senioren die zich hadden ingeschreven voor alle vier de wedstrijden van de crosscompetitie konden tijdens de PNEM-cross hun eerste punten voor het klassement verzamelen. Diny Boogerd uit Uden was een klasse apart bij de vrouwen en won met overmacht de wedstrijd over zes ronden in een tijd van 46:19. Nijmegenaar Jasper Minkels was even terug op zijn geboortegrond en was bij de mannen de sterkste loper en won in 36:36.

Keien in 's-Heerenberg

Keien zwerven zo’n beetje over de hele wereld om hun kilometers te maken. Zo stonden er op zondag 3 december een aantal van die zwerfkeien in ’s-Heerenberg. Mark van Tiel, Harold Verkuijlen, Jose Hanenberg, Ellen van der Heijden en Marja van Schayik stonden om 12.00 uur klaar om te starten in de 22ste Montferlandrun. Een altijd sterk bezette en snelle wegwedstrijd over exact 15 kilometer. Het had een paar graden warmer mogen zijn, maar met nauwelijks wind en af en toe een miezerregentje waren de loopomstandigheden goed.

In een deelnemersveld van 4160 lopers ging Mark als een speer en hij finishte in een tijd van 1:05:33. Harold volgde na ruim een minuut in 1:06:48. Bij de recreanten liepen Jose, Ellen en Marja de wedstrijd uit in respectievelijk 1:24:29, 1:28:50 en 1:38:15.

De Montferlandrun is kleinschalig en goed georganiseerd. Met de rustieke omgeving en het prachtige parcours - mét uitdagende klimmetjes - is het een leuk alternatief voor de Zevenheuvelenloop. Ook de Montferlandrun heeft inmiddels een rijke historie. Ondanks de kleinschaligheid weet de organisatie elk jaar wereldtoppers en de beste Nederlandse wegatleten te contracteren en dat leidt tot veel media-aandacht.

Wedstrijden in Mill, Zeeland, Veghel en Sint-Oedenrode

Ook in het eerste weekend van november stonden atleten van Egon Meuleman weer her en der aan de start. Zaterdag liepen er zeven mee bij de Raboloop in Mill; zondag waren er twee te vinden bij de Krollenloop in Veghel. 

Diezelfde zondag liep Egon zelf in Zeeland. Hij werd daar wederom Nederlands kampioen canicross bij de lange cross, terwijl hij bij de korte cross het zilver opeiste. Theo van Kessel eindigde als respectievelijk zesde en achtste. Blije honden, trotse trainer, trotse atleten.

Mill

Was het op zaterdag bij de start nog druilerig en viel er een spettertje, later ging het gewoon regenen. Met wat wind dus een herfstachtige middag in Mill. Desondanks wel eentje die succesvol was. Op de 5k was Bianca van Vugt bij de vrouwen 40+ de snelste, terwijl Diny Boogerd won bij de vrouwen 50+.

De mannen streden vooral onderling een strijd. Theo van der Loop en Rob Jansen liepen allebei de 10k en gaven elkaar niet veel toe. Theo trok in deze strijd uiteindelijk aan het langste eind en liep een podiumplaats bij de mannen 50+ nét mis. René Cornelissen liep na zijn zware blessure dit voorjaar een prima 47:26. Harold Verkuijlen kwam na 43:17 over de finish.

Op de 5k was er een podiumplek voor Johnny Manders. Hij werd tweede. Ook Johan van Hal en Harry van de Sande keken tevreden terug op hun 5k.

Geen lopers van de groep van Egon, wél aan de start in Mill stonden Marlin van Hal, José Hanenberg en Marja van Schayik. Marlin won zoals verwacht de 5k bij de senioren. José en Marja liepen de 10k en kwamen daarbij gelijktijdig over zowel de start- als finishlijn. 

Veghel

Tijdens de Krollenloop op zondag werd de eer van de wedstrijdgroep verdedigd door Ronnie Langens en André Arts. 

In een mooi zonnetje werd de wedstrijd over 10EM van start tot finish gedicteerd door Keienlid Horacio Pereira, maar Ronnie werd fraai tweede. Dit ondanks het feit dat hij tweemaal verkeerd liep .. Op de 10k liep André een ‘chip-time’ van 40:38.

Ook hier deden meer Keien mee. Bram Vlassak en Ramona Sour liepen op de 10k naar de overwinning.

Sint-Oedenrode

Rob van de Elzen van de woensdagavondgroep liep zondag 5 november de marathon van Sint-Oedenrode in een respectabele tijd van 2:57:32 en werd daarmee derde in de categorie onder 40 jaar.

Lees verder voor de uitslagen

Januari 2018
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31