Succes voor Keien bij Brabantse Kampioenschappen

Op zondag 14 januari organiseerde GVAC uit Veldhoven de jaarlijkse Witvencross. Deze cross was dit jaar ook het toneel van de Brabantse Kampioenschappen.

Alle ingrediënten voor een mooie cross waren aanwezig: droog weer, een lekker zonnetje, prima organisatie en een fraai crossparcours rondom het Witven. Dat betekende mul zand, heel nat zand, een zandheuvel, een kort trapje, een boomstam … veel wat een cross een cross maakt.

De diverse Keien konden er prima uit de voeten. Om 10.00 uur liepen Johan van Hal en Harrie en Bert van de Sande mee met de recreanten. Een uur later was het de beurt aan de mannen die meededen aan de wedstrijd, waaronder Peter Meijsberg en Bas van Summeren van de mila-groep. Namens de wedstrijdgroep liepen Theo van der Loop, Theo van Kessel en Rob Jansen mee. En niet onverdienstelijk. Peter liep naar een derde plek bij zowel de Witvencross als het Brabants Kampioenschap. Theo van der Loop werd in de categorie mannen 55+ vierde bij de Witvencross en derde bij de Brabantse Kampioenschappen. En hoewel zijn naamgenoot niet in de prijzen viel, was het Keienjasje van Theo van Kessel geliefd: Niet alleen Theo van der Loop stond ermee op het podium.

Datzelfde jasje was nogmaals te bewonderen bij de prijsuitreiking van de vrouwen. Zowel Bianca van Vugt als Diny Boogerd vielen in de categorie vrouwen 45+ in de prijzen. Bianca werd na een kleine en zes grote ronden derde, Diny tweede. In het klassement voor de Brabantse Kampioenschappen betekende dit voor Diny een mooie derde plaats.

Bij de meisjes junioren B liep Anne van den Broek diezelfde kleine ronde en vervolgens twee grote. Zij werd keurig achtste.

Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee deed uit de wedstrijdgroep Ton Rijkers mee aan de halve van Egmond. Hoewel geblesseerd aan zijn meniscus, liep hij de 21,1 km fraai uit in een tijd van 1:45:36.

April 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30