Nog meer crossen

Terwijl er in Apeldoorn onder toeziend oog van Keien werd gestreden om titels bij het NK Indoor en tickets voor het WK later dit jaar, werkten andere Keien zich buiten in het zweet. Zowel in De Mortel als Valkenswaard werd gecrost onder fraaie loopomstandigheden met een winters zonnetje, een nagenoeg strak blauwe lucht en een paar graden boven nul.

 

De Mortel

Bij de Commanderije Bosloop in De Mortel liepen Theo van Kessel, Rene Braam, Bert en Harrie van de Sande en Diny Boogerd de lange cross. Na vier rondes over een fraai parcours met een klimmetje, wat los zand en her en der een vastgevroren ondergrond kwam Rene in de categorie M45 als vierde over de finish. Theo finishte een kleine minuut later als achtste. Bert en Harrie hadden het zwaar en werden dertiende en veertiende.

De term ‘lange cross’ zorgde bij de inschrijving bij diverse deelnemers voor verwarring, want bij de vrouwen was die lange cross geen vier, maar twee rondes. Na die twee rondes kwam Diny in de categorie V45 als eerste over de streep.

Bij de recreanten liepen Jos van Breda, Cor van de Wiel, Anita Goorts en Ans van de Wiel eveneens de lange cross.

 

Valkenswaard

In Valkenswaard werd de Wedertcross gelopen. Theo van der Loop werd hier in de categorie M55+ vierde.

Geslaagde Joe Mann Bosloop

Na een actief dagje uit (een oriëntatieclinic in Breedenbroek) met een groot deel van de wedstrijdgroep stond voor Theo van der Loop een dag later, op 28 januari, de Joe Mann Bosloop in Best op het programma. Deze bosloop maakt deel uit van de Runnersworld Kempische Crosscompetitie 2017-2018. Theo doet mee aan die competitie en liep ook zondag weer een puike wedstrijd.

De Joe Mann Bosloop werd dit jaar voor de 61ste keer georganiseerd. Een gevarieerd parcours met twee heuvels en vrij vlakke paden. Met ruim 30 kilometer in de benen van zaterdag snelde Theo over het parcours. Met een gemiddelde snelheid van net boven de vier minuten per kilometer werd hij fraaie tweede in de categorie mannen 55+. Bert van de Sande werd in die categorie elfde, terwijl Johan van Hal dertiende werd in de categorie mannen 45+.

Aron Koning toont vorm met indrukwekkende prestatie in Apeldoorn

Atleet Aron Koning van De Keien Atletiek nam zaterdag 27 januari in Apeldoorn deel aan de 800 meter indoor bij de Jongens Junioren A. Hij liep in de snelste serie en sloot die op indrukwekkende wijze winnend af. De atleet heeft laten zien dat hij door deze prestatie serieus meetelt op het Nederlands kampioenschap indoor junioren. Dat vindt op 10 en 11 februari plaats in Apeldoorn. 

Momenteel staat Aron op de vierde plaats op de ranglijst. Bij de indoorwedstrijd in Apeldoorn was de top vier tot en met tien vertegenwoordigd. De Keien Atletiek wenst Aron veel succes op het NK!

Klik op de afbeelding hieronder om een filmpje van de indoorwedstrijd in Apeldoorn te bekijken.

 

Succes voor Keien bij Brabantse Kampioenschappen

Op zondag 14 januari organiseerde GVAC uit Veldhoven de jaarlijkse Witvencross. Deze cross was dit jaar ook het toneel van de Brabantse Kampioenschappen.

Alle ingrediënten voor een mooie cross waren aanwezig: droog weer, een lekker zonnetje, prima organisatie en een fraai crossparcours rondom het Witven. Dat betekende mul zand, heel nat zand, een zandheuvel, een kort trapje, een boomstam … veel wat een cross een cross maakt.

De diverse Keien konden er prima uit de voeten. Om 10.00 uur liepen Johan van Hal en Harrie en Bert van de Sande mee met de recreanten. Een uur later was het de beurt aan de mannen die meededen aan de wedstrijd, waaronder Peter Meijsberg en Bas van Summeren van de mila-groep. Namens de wedstrijdgroep liepen Theo van der Loop, Theo van Kessel en Rob Jansen mee. En niet onverdienstelijk. Peter liep naar een derde plek bij zowel de Witvencross als het Brabants Kampioenschap. Theo van der Loop werd in de categorie mannen 55+ vierde bij de Witvencross en derde bij de Brabantse Kampioenschappen. En hoewel zijn naamgenoot niet in de prijzen viel, was het Keienjasje van Theo van Kessel geliefd: Niet alleen Theo van der Loop stond ermee op het podium.

Datzelfde jasje was nogmaals te bewonderen bij de prijsuitreiking van de vrouwen. Zowel Bianca van Vugt als Diny Boogerd vielen in de categorie vrouwen 45+ in de prijzen. Bianca werd na een kleine en zes grote ronden derde, Diny tweede. In het klassement voor de Brabantse Kampioenschappen betekende dit voor Diny een mooie derde plaats.

Bij de meisjes junioren B liep Anne van den Broek diezelfde kleine ronde en vervolgens twee grote. Zij werd keurig achtste.

Egmond aan Zee

In Egmond aan Zee deed uit de wedstrijdgroep Ton Rijkers mee aan de halve van Egmond. Hoewel geblesseerd aan zijn meniscus, liep hij de 21,1 km fraai uit in een tijd van 1:45:36.

Persoonlijke records voor jeugdatleten bij indoorwedstrijd Den Bosch

Voor de pupillen en junioren stond zondag 28 januari een indoorwedstrijd op het programma in 's-Hertogenbosch. In de ochtend begonnen de pupillen aan hun wedstrijd. De Pupillen mini/C, B en A hebben goed hun best gedaan. Zo zijn weer een paar persoonlijke records verbeterd. Lynn Sterken en Ayan Roovers behaalden zelfs de eerste plaats. 

In de middag ging de wedstrijd voor de junioren van start. Stan Lintsen liet een prachtige sprint zien en was de op één na snelste van de dag. Ondanks dat er geen podium aanwezig was in de zaal, behaalden enkele jeugdleden een plaats in de top drie. Iedereen gefeliciteerd met de prestaties!

Klik hier voor alle uitslagen van de indoorwedstrijd in 's-Hertogenbosch.

Maart 2018
Z M D W D V Z
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31