Passie - Plezier - Prestatie! Wat betekent dit voor Mark van Tiel

Mijn naam is Mark van Tiel en ben sinds 2004 lid van De Keien. Om mijn conditie op peil te houden liep ik daarvoor wel eens een rondje hard. Dat deed ik ter ondersteuning van mijn passie handboogschieten. De Keien kende ik van de crossen en na een cursus Start to run ben ik lid geworden. Op dinsdag en donderdag trainde ik op de baan en op zondagochtend in de bossen. Handboogschieten en hardlopen gingen prima samen en zo had ik al snel mijn 2epassie gevonden. Beide sporten vullen elkaar goed aan: de focus, rust, concentratie van het handboogschieten en rompstabilisatie, uithoudingsvermogen van het hardlopen.  

Ik heb meegedaan aan verschillende wedstrijden op de baan, in het bos en op de weg: crossen, Keienloop, Zevenheuvelenloop, Montferlandrun tot aan een paar halve marathons. Maar het meeste plezier haal ik uit het samen lopen. Vaste prik is de training op zondagochtend in het bos. Daar staat plezier voorop, maar er wordt ook fanatiek getraind. Verder heb ik in een aantal estafetteteams mee gelopen bij de Bernhezeloop, Vaals-Venlo en de Ekoplazaloop. 

De trainingen zijn er om je sneller en sterker te maken. En als ik dan een wedstrijd loop wil ik presteren, eruit halen wat erin zit. Vooraf stel ik me een doel en als ik dan een mooie tijd loop geeft dat me veel voldoening. Sinds een paar jaar heb ik een nieuwe sport ontdekt die mijn beide passies samenbrengt: Runarchery. Dat is een combinatie van hardlopen met handboogschieten, het beste te vergelijken met de biathlon. De uitdaging is om na het lopen met hoge hartslag bij de schietbeurten controle te houden om de doelen te raken. Mijn beste prestaties zijn de podiumplaatsen bij het Nederlands kampioenschap!

Januari 2021
Z M D W D V Z
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31