Corona protocol

Beste Keienleden,

 

Op woensdag 24 juni is door de regering versoepeling van de maatregelen in het kader van het coronavirus bekend gemaakt. Vervolgens moest de veiligheidsregio dit vertalen in maatregelen voor de regio en daarna heeft de gemeente Uden de noodverordeningen daarop moeten aanpassen.

Uiteindelijk kwam de gemeente pas op woensdag 1 juli in de loop van de middag met de lokale spelregels voor de gemeente Uden zoals die zullen gelden. Het was derhalve voor ons niet mogelijk eerder duidelijkheid te verschaffen over de gewijzigde situatie per 1 juli 2020.

 

De algemene regel is nog steeds: blijf thuis als je de afgelopen 24 uur één of meerdere van de volgende (ook milde) symptomen hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, of positief getest bent op het coronavirus (COVID-19). Blijf ook thuis als iemand in jouw huishouden koorts en/of benauwdheidsklachten heeft. Als iedereen 24 uur geen klachten heeft, mag je weer sporten en naar buiten.

 

Naar aanleiding van de lokale spelregels heeft het bestuur het volgende besloten:

 

Trainen op de baan:

Vanaf maandag 13 juli 2020 is het voor alle groepen weer mogelijk om op de baan te trainen conform de “oude” trainingsdagen en -tijden.

 

Daarbij gelden de volgende gemeentelijke regels:

  • Tijdens het sporten is het voor kinderen en volwassenen niet verplicht om 1,5 meter afstand te houden. Er wordt geadviseerd desondanks een gepaste afstand te houden.
  • Volwassenen (vanaf 18 jaar) die niet aan het sporten zijn maar wel op het terrein aanwezig zijn zoals trainers/leiders, vrijwilligers en toeschouwers, moeten onderling wel 1,5 meter afstand houden. Dit geldt ook voor sporters zelf voorafgaand en na de sportactiviteit. Hierop mag enkel een uitzondering worden gemaakt als een kortere afstand noodzakelijk is zoals bij een gehandicapt persoon of andere veiligheidsoverwegingen. Het contact moet dan wel van korte duur zijn.
  • Als er gesport wordt is de trainer de coronaverantwoordelijke op de baan. Hij/zij moet herkenbaar zijn middels het Keientenue.

 

Douches, kleedkamers en toiletten:

Vooralsnog blijven de douches, kleedkamers en toiletten gesloten. Enerzijds houdt dit verband met het feit dat er werkzaamheden plaatsvinden aan een gedeelte van de kleedkamers. Bovendien zouden de douches, kleedkamers en toiletten vaker schoon gemaakt moeten worden dan gebruikelijk. Sporters dienen thuis naar het toilet te gaan.

 

Kantine:

Op grond van de nieuwe regels zou de kantine geopend mogen worden.

Aangezien er geen kantinebeheerder meer is zal de kantine uitsluitend beschikbaar zijn voor besprekingen en vergaderingen e.d. Er kan dan echter geen gebruik worden gemaakt van koffie, thee, drank, kop en schotels, glazen e.d.

Indien leden gebruik willen maken van de kantine bijvoorbeeld voor koffie drinken dan kan de kantine daarvoor geopend worden. Maar ook daarvoor geldt dat er geen koffie, thee, kop en schotels e.d. van de vereniging kunnen worden gebruikt. De leden zullen zelf moeten zorgen voor benodigde materialen.

Hoewel we begrijpen dat dit vervelend is zijn wij van mening dat geen gebruik kan worden gemaakt van materialen van de vereniging als er niemand verantwoordelijk is voor de gang van zaken binnen de kantine.

Ondanks oproepen op Facebook en een advertentie in het Udens Weekblad heeft zich niemand gemeld die kantinebeheerder zou willen worden. Als er alsnog gegadigden zijn kunnen deze een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Clubkampioenschappen:

Op zaterdag 26 september worden in principe de Clubkampioenschappen gehouden. Op dit moment wordt de organisatie hiervoor in gang gezet. Kun je / wil je meehelpen met de organisatie dan kun dat laten weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

Met vriendelijke groet,

Het Bestuur.

Augustus 2020
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31