Welkom bij De Keien Atletiek

Running Bootcamp in stadion De Kuip

Misschien is het jullie al opgevallen dat er al een aantal weken een andere training wordt gegeven op het gras in het stadion. Voor een aantal van jullie ben ik niet helemaal onbekend. Ik ben Elke de Mol en geef vanuit mijn bedrijf ‘Elke Sport en Begeleiding’  Running Bootcamptrainingen. 

Running Bootcamp is een training waarin kracht- en conditionele oefeningen elkaar in een snel tempo afwisselen. Je gebruikt alle spieren van je lichaam en iedere training word je door verschillende oefeningen uitgedaagd om nét iets verder te gaan dan de vorige keer. 

Door op deze manier te trainen vergroot je je uithoudingsvermogen en kracht. Je merkt al snel verbetering en dat maakt het juist zo leuk. 

Running Bootcamp is een perfecte aanvulling op hardlopen.  Wanneer spieren krachtiger zijn, worden blessures voorkomen en daarnaast word je sneller. De beenspieren die bij iedere stap je gewicht opvangen en bij iedere stap je voorwaartse snelheid bezorgen kunnen meer aan als ze krachtiger zijn. Naast beenspieren gebruik je bij het hardlopen natuurlijk ook andere spieren, die ook baat hebben bij krachttraining. 

Verder nog een voordeel aan spieren die je extra traint met krachtoefeningen: de doorbloeding wordt beter en de banden en pezen worden sterker. Vaak spelen die een rol bij blessures. De oefeningen zijn meestal gebaseerd op het trainen met je eigen lichaamsgewicht. Tijdens de trainingen werk ik op tijd, een groot voordeel hiervan is dat je altijd op je eigen niveau kunt trainen. Daardoor is het geschikt voor iedereen. 

Kortom: Running Bootcamp is een goede aanvulling op de hardlooptrainingen van De Keien. Ben je nieuwsgierig geworden, wil je meer informatie of wil je aanmelden voor een gratis en vrijblijvende proefles? Neem dan contact op met mij via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 06-83231062.  

 

Comments are now closed for this entry

December 2018
Z M D W D V Z
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31