Welkom bij De Keien Atletiek

Ramona Sour en Jasper Minkels sluiten crossseizoen in stijl af en winnen eindklassement

Eindstand Keiencrossen
Uitslag Parkcross (inclusief persoonlijke video)
Foto's zijn te vinden op onze facebookpagina.
Ruim 160 hardlopers hebben in het sportpark van Uden het crossseizoen afgesloten en deelgenomen aan de Parkcross. Het geprepareerde parcours lag er goed bij en aangename temperaturen zorgden voor vrijwel ideale omstandigheden voor de lopers.

Afgelopen november startte de Keiencrosscompetitie met de PNEM-cross. In januari volgde de Bedafcross en vorige maand de zware Heuvelrugcross. De deelnemers aan de crosscompetitie hebben in elke wedstrijd punten kunnen verzamelen en mogen hun slechtste resultaat wegstrepen om tot een eindscore te komen.

Veel enthousiaste lopers hebben de wedstrijden kleur gegeven en er weer een prachtig crossseizoen van gemaakt. De organisatie van atletiekvereniging De Keien en hun vele vrijwilligers hebben keer op keer hun beste beentje voor gezet om alles vlekkeloos te laten verlopen.


Het Udense sportpark kleurde deze zondagochtend rood/wit door de vele linten die het bochtige parcours markeerden. De zachte temparturen zorgden voor korte broeken en shirtjes aan de start. Om 10.00 uur trapten de jongste pupillen af met hun cross over 1.140 meter, gevolgd door meerdere categorieën pupillen en junioren. Om 10:45 uur klonk het startschot voor de oudste junioren en de senioren, voor hun wedstrijd over maximaal zes ronden (10.680 meter).

Bij de vrouwen was Ramona Sour wederom een klasse apart. De Udense atlete won op fraaie wijze de laatste cross en met drie gewonnen wedstrijden behaalde ze ook de eindoverwinning in het crossklassement. Diny Boogerd, die wegens griep ontbrak, behaalde de tweede plaats in de eindrangschikking, gevolgd door Bianca van Vugt.


In het mannenklassement was er ook één loper die er met kop en schouders bovenuit stak. Jasper Minkels uit Nijmegen won ook zijn derde wedstrijd en kon na afloop in de kantine als eindwinnaar het podium beklimmen. De spannende strijd achter hem leverde een tweede plek op voor Andre Arts en een derde plek voor Stefan Kappert.Minkels complimenteerde de De Keien met de perfecte organisatie en deelde een extra compliment uit aan de parcoursbouwers en parcourswachters, hij was namelijk bij geen enkele cross fout gelopen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar volgens hem kunnen veel wedstrijdorganisatoren hier een voorbeeld aan nemen.

April 2019
Z M D W D V Z
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30